YES! Vakantie voor mij! Mijn laatste schoolweek was echt geweldig, ik mocht iedere dag in een ander verkleedcostume naar school. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch wel de uniekste outfits had! Hihi. Maar goed, natuurlijk komen jullie niet voor mijn verhalen, maar voor deze Pannenkoeken Taart! Dit is gewoon perfect voor bijvoorbeeld een paasbrunch. Lekkere pannenkoeken met een zachte vruchten crème ertussen.
Wat heb je nodig?
• 4 eieren
• 2 el + 80 gr suiker
• Zout
• 600 ml melk
• 275 gram bloem
• Olie/boter
• 300 gr aardbeien
• 300 gr bramen
• 8 blaadjes gelatine
• 750 gr magere kwark
• 400 gr slagroom
Bereiding:
Allereerst gaan we pannenkoeken bakken! Mix de eieren samen met 2 eetlepels suiker en een snufje zout, ongeveer 4 minuten lang, zodat hij goed schuimig is. Giet de melk erbij, mix langzaam verder. Zeef de bloem boven de kom en schep het luchtig met een lepel/spatel door elkaar. Laat het beslag 15 minuten rusten. Verwarm ondertussen een koekenpan (22 cm doorsnede) met wat olie. Bak ongeveer 16 tot 18 pannenkoeken (1 kleine soep lepel per pannenkoek ongeveer). Laat de pannenkoeken volledig afkoelen, eventueel in de koelkast.
Laat ongeveer 100 gram van het fruit over ter decoratie, snijd de rest in kleine stukjes en pureer met een staafmixer. Giet het beslag door een fijne zeef in een grote kom, druk de vloeistof met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de pitjes over blijven.
Week de gelatine in koud water. Verwarm de helft van de fruitsaus. Gelatine uitdrukken en oplossen in het verwarmde fruit. Giet weer terug bij het overige fruit en roer goed door. Klop ondertussen de slagroom met de 80 gram suiker stijf. Wanneer het bessenprutje afgekoeld is roer je de magere kwark erdoor, en vervolgens ook de slagroom.
Nou gaan we stapelen! Het handigste is om 2 aparte stapels te maken en die op het einde op elkaar te leggen. Begin met een pannenkoek, schep er ongeveer 3 eetlepels van de crème op. Smeer de crème uit tot ongeveer 1 cm van de rand. Leg er een volgende pannenkoek op en stapel zo verder tot de helft. Eindig met een laagje crème. Maak precies zo’n tweede stapel. Zet de stapels voor ca. 1 uur in de koelkast zodat de crème zich laat harder worden.
Leg voorzichtig de beide helften op elkaar, het makkelijkste kun je hem optillen met spatels. De aardbeien en bramen die overgebleven zijn leg je mooi boven op; en de lekkere laagjes taart is af! Tijdens het opensnijden van de taart werd ik zo gelukkig van het zien van de perfecte laagjes, daar trek je gewoon de aandacht mee op ieder feestje!
Dit ziet er zo énorm leuk en lekker uit! Weet je misschien iets als vervanging voor de gelatine? Ik ben vegetariër…
Pffoeee vervanger voor gelatine… Ik weet dat er iets bestaat van Agar Agar, maar ik weet niet hoe je dat gebruikt…. Moet ik misschien toch maar is gaan testen!