Ik heb een kamer!!! Jaaa natuurlijk ben ik daar erg blij mee, hihi. Er staan al verhuis dozen van mij in en ik heb er zelfs al een nachtje in geslapen. Was op het begin heel vreemd, maar ik was zo moe, dat ik al meteen in slaap viel. Wat ook super is, is dat het een studentenhuis is met nog 4 mensen, dus ik kan lekker veel bakken!!! Deze gevulde koeken, zouden ze, net als mijn familie, ook heel erg lekker vinden denk ik zo!
Wat heb je nodig?
• 400 gram bloem + extra
• 200 gram witte basterdsuiker
• Snuf zout
• 250 gram roomboter (koud)
• 2 el koud water
• 200 gram amandelspijs
• 2 eieren
• Rasp van 1 citroen
• 12 garneeramandelen
Bereiding:
Zeef de bloem boven een kom, meng de suiker en een snufje zout erdoor. Snijd de koude roomboter in kleine stukjes en voeg toe aan het bloem. Giet twee eetlepels koud water erbij en kneed dit geheel tot een grote bal. Pak hem in met plastikfolie en laat op een koele plek 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de amandelspijs in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg de citroen rasp en 1 ei toe. Kneed ook weer tot een bal. Verdeel deze bal in 12 gelijk even grote hoopjes. Strooi wat bloem op een tafel, rol hier op de helft van het deeg uit. De lap moet ongeveer 2 tot 3 mm dik zijn. Steek er 12 rondjes uit (doorsnede 8 cm). Gebruik hiervoor een vormpje of eventueel een glas/beker. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Leg op ieder rondje een hoopje amandelspijs, druk deze een beetje plat.
Steek uit het overige deeg ook 12 rondjes. Deze leg je op het spijs. Duw de randjes van het deeg aan zo dat er geen ruimte meer open is. Klop het overige ei op met een vork, en bestrijk dit over de koeken. Leg op iedere koek een amandel. Bak de gevulde koeken in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
Hmmm ziet er lekker uit!
En het goede is, ze smaken net zo goed als dat ze eruit zien!