Flammkuchen, Duitser kan het gewoon niet! Het ergste van alles is misschien nog wel, dat wij het thuis nog nooooit gegeten hadden! Aangezien we nu toch al twee jaar in Duitsland wonen moest daar toch maar eens verandering in komen. Dus zocht mama de ingrediënten in onze Supermarkt om de hoek, en ging ik aan de bak! (Hihi wat een leuke toepasselijke woordgrap)
Wat heb je nodig? (voor 4 pizza vormen)
- 2 rollen kant en klaar pizzadeeg
- 400 gram (magere) kwark
- 250 gram crème fraîche
- Nootmuskaat
- Peper
- 150 gram gerookte spekjes
- 1 grote ui
Bereiding:
Om te beginnen: de oven aan op 250 graden. Verdeel het pizzadeeg over 4 pizzavormen, of hoe je het graag hebben wilt. Roer de crème fraîche samen met de kwark een halve theelepel nootmuskaat en naar gelieve peper. Smeer de crème met een bolle kant van een lepel over het pizzadeeg. Laat hierbij ongeveer 1 cm vanaf de zijkant vrij.
Snijd de ui in ringen en/of stukjes. Verdeel deze gelijkmatig over de crème. Vervolgens mogen de spekjes er ook over verdeelt worden. Zet de flammkuchen in de oven voor ongeveer 20 minuten. Wissel de platen misschien tussendoor in de oven om zodat ze allemaal goud gebakken zijn.
Toen ik 2 jaar geleden in Duitsland was, was ik direct fan van de flammkuchen. Het lijkt op het eerste gezicht een gewone pizza maar de bodem is een stuk minder zwaar en lekker knapperig. Dit recept probeer ik zeker eens uit!
Flammkuchen zijn ook mijn nieuwe liefde! Echt heerlijk! Ik ben benieuwd hoe jij ze vindt smaken… Laat je het me weten??
Oeh, dat ziet er lekker uit!
Geloof me, dat was het ook!