Wafel(taart)

wafeltaart-91

Eieren, eieren en nog eens eieren! Onze koelkast stond van de week helemaal vol, met ja, eieren! Dus hadden we van de week, gebakken eitjes, gekookte eitjes, quiche met ei, en natuurlijk mijn versgebakken wafels! Het was alweer een hele tijd geleden dat we het wafelijzer gebruikt hadden, maar het blijft leuk om ze te bakken. Dit keer dus een recept van wafels die niet heel moeilijk te maken zijn, tenminste als je een wafelijzer hebt. Aangezien er redelijk wat wafels over bleven, had ik er een klein taartje van gemaakt. Hij was echt super lekker, en smaakte naar de echte Bossche bollen. Die wil ik binnenkort ook nog is proberen, of kleine soesjes, heerlijk!

wafeltaart-1

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem (wit/spelt/volkoren)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • Beetje zout
  • 5 eieren
  • 350 ml melk
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille- extract

wafeltaart

Voor de taart:

  • 3 wafels
  • Ongeveer 200 gram melkchocolade
  • Ongeveer 250 ml slagroom
  • Zakje klop fix
  • 1 eetlepel suiker
  • Perziken op siroop (eventueel ander fruit)

wafeltaart-3

Bereiding:
Doe de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een grote mengkom. Splits de 5 eieren. De eiwitten klop je op tot stijve pieken. Doe daarna de eigelen samen met de olie kloppen in een aparte kom. Voeg hier de melk en vanille- extract  aan toe . Klop alles lekker luchtig door elkaar. Dit mengsel doe je nu bij de droge ingrediënten, roer het langzaam door met een lepel. Vouw nu heel voorzichtig de eiwitten erdoorheen, zo dat alles goed vermengt is. Probeer de eiwitten wel luchtig te houden. Je beslag voor de wafels is nu af.

wafeltaart-4

Verwarm het wafelijzer voor. Verdeel een beetje olie over de ijzertjes zodat ze niet vast plakken, dit gaat het best met een kwastje of keukenrolpapiertje. Schep nu wat beslag op het wafelijzer, ik nam telkens 3 eetlepels, dat is afhankelijk van wat voor wafelijzer je gebruikt. Smeer het beslag een beetje uit en doe de deksel vervolgens dicht. Druk niet op de deksel, anders kunnen ze niet groeien. Als ze gaar zijn kun je ze er het best uit halen met een vork. Bij mij duurde het ongeveer 2 minuten per wafel, dan waren ze mooi bruin aan beide kanten.  Leg ze op een bord (warm erg lekker met poedersuiker!), en doe het beslag voor de volgende erin. Herhaal dit tot dat het beslag op is.

wafeltaart-5

De wafels vind ik zelf erg lekker met poedersuiker of met vers fruit. Of gewoon heel simpel met chocoladepasta. Ik kan ze gewoon blijven eten! Maar mocht je nou genoeg wafels op hebben en er iets anders mee willen doen, dan is de wafeltaart een goede oplossing!

wafeltaart-7

Smelt het chocolade au-bainmarie in een pannetje (boven een bak met kokend water). Smeer de chocolade op een kant van de wafels (3 stuks) , laat het goed stollen/hard worden. Klop nou de slagroom samen met de suiker, voeg wanneer het bijna stijf is de klop fix toe, en klop nog even door. Laat de perziken uitlekken in een vergietje, en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in kleine schijfjes.

wafeltaart-8

Leg de eerste wafel (met chocola) op een mooi bordje, smeer hier een ruime laag slagroom op. Leg er plakjes perziken boven op. Hier bovenop  komt de volgende wafel, met weer slagroom en perzikjes. En dan doe je het zelfde nog een keer. Nu heb je aan het einde 3 dezelfde lagen. Vrij simpel, maar ook errugh lekker!

wafeltaart-9

wafeltaart-91

Kaneelbrood

kaneeltaart-14

Een tijdje terug vroeg een tante van mij of ik al een paastaart bedacht had. Nee, dat heb ik nog niet. Ik kan natuurlijk niet aankomen met het zelfde idee als vorig jaar. Toch begon ik met denken wat ik dit jaar voor lekkers zal maken met Pasen. Toen ik me ineens bedacht, een heerlijk brood voor bij het paasontbijt is natuurlijk zalig. Ik ben ook een echt een persoon die zich dagen van te voren, of zelfs weken, al verheugd op feestdagen. Dus ook vandaag had ik voor mijn ouders en zusje een klein “paasontbijtje” gemaakt. Ik had het lekker gezellig gemaakt met natuurlijke echte chocolade eitjes en gekookte eieren. Maar het beste wat op tafel stond was dit kaneel brood! Ook wel Zimtschnecken-Kuchen genoemd.

kaneeltaart-2

Wat heb je nodig?

Voor het deeg

  • 225 gram melk
  • 65 gram boter
  • 325 gram bloem
  • 100 gram volkoren/spelt bloem (eventueel ook te vervangen door 100 gram gewone bloem)
  • 70 gram suiker + 1 theelepel
  • Snuf zout
  • Snuf kaneel/ nootmuskaat/ kruidnagel/ gemberpoeder
  • 20 gram verse gist
  • 1 ei

kaneeltaart-3

Voor ertussen

  • 70 gram boter
  • 60 gram suiker (eventueel meer voor echte zoetekauwen)
  • 3 theelepels kaneel (kan ook meer)
  • Snufje zout

kaneeltaart-4

Verder nog

  • boter voor invetten
  • bloem voor het uitrollen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel  bruine suiker

kaneeltaart-5

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 30 graden, 30 graden ja! Verwarm nu in een klein pannetje de melk samen met de boter. Zorg ervoor dat de boter smelt, maar de melk niet gaat koken. Laat dit afkoelen op lichaamstemperatuur. Doe in een meng kom de beide soorten bloem, suiker, zout en kruiden.

kaneeltaart-6

Doe in een klein kommetje de verse gist samen met één theelepel suiker. Roer dit net zo lang door zodat het vloeibaar wordt.  Giet dit bij de droge ingrediënten samen met het ei en het melkmengsel. Mix het met deeghaken totdat zich een bol vormt. Vet een vorm in met wat olie die in de oven kan. Leg hier het deeg in. Sluit af met huishoudsfolie en zet hem voor 30 minuten in de voorverwarmde oven, de oven mag nu uitgedraaid worden.

kaneeltaart-7

Terwijl het deeg in de oven staat te rijzen maken we het botermengsel voor ertussen. Hiervoor doe je de boter in een kommetje, laat hem in ongeveer 10 seconde zacht worden in de magnetron, probeer hem niet te laten smelten. Voeg hier de suiker, kaneel en zout aan toe, roer het net zo lang door met een lepel tot dat alles goed vermengt is. Vet ook alvast met boter een bakblik van ongeveer 24 cm in.

kaneeltaart-8

Nu is het tijd om het deeg uit te rollen. Strooi hiervoor wat bloem op het aanrecht/tafel. Rol een vierkant van ongeveer 35×25 cm. Smeer hier het botermengsel over uit. Snij in 7 lappen, deze rol je vervolgens op en leg je in de bakvorm, net niet tegen elkaar aan. Leg een vochtige theedoek eroverheen en laat het een nacht verder rijzen op een koudere plek, kelder of koelkast.

kaneeltaart-9

De volgende ochtend weer in de oven op 30 graden warm laten worden en verder rijzen voor ongeveer 30 minuutjes. Daarna uit de oven halen, en de oven verder op 200 graden voorverwarmen. Besmeer het brood met een opgeklopt ei. Strooi hier een eetlepel bruine suiker over. Verder bakken in de oven voor ongeveer 20-25 minuten. Laat afkoelen op een rooster. Nou kun je gaan beginnen aan een heerlijk paasontbijtje.

kaneeltaart-11

kaneeltaart-12

kaneeltaart-13

Aardbeien Taart Met Slagroom

atms-8

Eindelijk heb ik weer tijd! Tijd, om lekkere dingen te gaan bakken! Door mijn “Facharbeit”, te vergelijken met een profielwerkstuk, moest ik al mijn vrijetijd opgeven voor school.  Maar ik heb het overleefd, gelukkig! Ook ben ik afgelopen weekend naar de Universiteit in Maastricht geweest met mijn vader. De tijd zit er aan te komen dat ik toch echt een studie moet gaan uitzoeken. Dus daar bezocht ik de opleiding Biomedische Wetenschappen. Toen we binnenkwamen daar, stond er een tafel vol met Limburgse vlaaien. Ze waren echt te lekker. En toen ik dacht: “Zoiets moet ik binnenkort ook is uitproberen”. Dus zie hier!! Heeeerlijke aardbeien taart met slagroom!

atms-1

Wat heb je nodig?

  • 100 gram koude boter (+extra)
  • 150 gram bloem
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 50 gram + 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 2 grote eetlepels amandelen
  • 35 gram maïzena
  • 300 ml kersen nectar/sap
  • 750 gram aardbeien
  • 50 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram room kaas
  • 2 pakjes vanillesuiker

atms-2

Bereiding:
Vet een taart vorm voor vlaai of quiche in met bakboter. Knip een rondje uit bakpapier ter grootte van de vorm en leg deze op de bodem. Mix  met deeghaken de bloem, gemalen amandelen, boter (in stukjes gesneden), 50 gram suiker en het ei. Mix het snel door elkaar zodat een soort koekjes deeg ontstaat.

atms-3

Druk dit deeg met je handen in de vorm, zorg ervoor dat het overal even dik is, en de randjes overal even hoog komen. Druk meerdere keren met een vork in de bodem. Laat hem ongeveer 30 minuten in de koelkast koud worden.

atms-4

Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de amandelen door midden met een mes. Strooi deze gelijkmatig over de bodem heen, en bak dit zo voor ongeveer 20 minuten onder in de oven. Uit de oven halen. Laat hem afkoelen op een rooster en haal hem voorzichtig uit de vorm (eventueel met een bord boven op de vorm omdraaien).

atms-5

Roer de maïzena met 6 eetlepels van de kersensap goed door. De rest van het kersensap met 2 eetlepels suiker verwarmen. Als het begint te koken het maïzena goedje erbij doen. Blijf goed roeren ongeveer 1 minuut lang. Giet het over in een kopje en laat het daarin afkoelen. Wees niet bang als het op pudding begint te lijken, dat hoort. Snij de aardbeien, op 1 na, in kleine stukjes. Roer hier vervolgens het puddinkje doorheen. Giet het over de taart bodem en laat hem voor ongeveer 3 uur in de koelkast staan.

atms-6

Klop de roomkaas samen met de vanillesuiker met een garde glad. Sla de 250 gram slagroom stijf. Roer dit bij elkaar. En schep dit dan boven op de aardbeien als grote toef.

atms-7

Leg de achtergehouden aardbei boven op de toef. Smelt de 50 gram chocolade, au bain-marie (boven een bak kokend water).  Giet de chocolade met een lepeltje over de slagroom heen. En de taart is nu klaar om op te eten!

atms-9

Chocolade Koekjes

choco-2

14 Februari, de dag van de liefde! Ook dit jaar staat deze dag weer in het teken van rozen en hartjes. Voor mij dit jaar geen prins op het witte paard, dus bedacht ik om mijn liefde met andere singels te delen! Ik had begin deze week bedacht om iets lekkers te bakken voor Valentijnsdag. Liefde gaat tenslotte door de maag! En hoe kan dat nou beter dan met chocolade, hartjes koekjes?

choco-12

Helemaal in thema liep ik dus vandaag met een mandje met maar liefs 80 koekjes rond in de school. Deze verkocht ik voor een klein prijsje zodat ik zelf nog een mooi bedragje over hielt. Sommige mensen bleven maar kopen, omdat zij ze zo lekker vonden dat ze alleen maar meer er van wouden! Andere mensen vroegen zelfs het recept, omdat zij ze onweerstaanbaar vonden! Dus bij deze; het recept voor onweerstaanbaar lekkere chocolade koekjes!

choco-11

Wat heb je nodig? (ongeveer 80 koekjes)

  • 275 gram bloem (+extra)
  • 60 gram cacaopoeder  (+extra)
  • 225 gram boter
  • 225 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel  vanille extract
  • Candy melts/ glazuur/ chocolade (Ik gebruikte roze candy melts)

choco-10

Bereiding:
Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn als je begint, want harde boter mixen gaat niet zo makkelijk! Ik spreek uit ervaring… Maar beginnen doen we dus door de boter samen met de suiker te mixen. Doe dit ongeveer 2 minuten lang, op de hoogste snelheid, zodat alles goed vermengd is. Vergeet niet met deeghaken te werken.

choco-8

Mix er vervolgens het ei en het vanille extract bij. Weer alles goed vermengen. Doe nou in een aparte kom de cacaopoeder en bloem, roer het een beetje door elkaar. Nu kun je dit mengseltje langzaam bij je andere mengsel toevoegen. Er moet zich een soort “bal” vormen. Wanneer een goed deeg ontstaan is, pak je hem in met plasticfolie en leg je hem voor een halfuurtje in de koelkast.

choco-7

Verwarm nu de oven voor op 175 graden. Leg alvast een bakplaat klaar met bakpapier. We kunnen nu de koekjes gaan uitrollen! Normaal doe je dit met bloem, maar dat zie je op de koekjes zitten, dus vorm nu een mengseltje van cacaopoeder met bloem. Bestrooi hiermee iedere keer je tafel en deegroller. Rol nu het deeg uit, ik gebruikte iedere keer 1/5e deel. Steek met een vormpje de koekjes uit. Hartjes waren natuurlijk helemaal Valentijn! Leg ze op de bakplaat en bak ze voor ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze afkoelen op een roostertje.

choco-6

Nu kun je ze gaan versieren hoe je ze wilt! Ik zelf gebruikte candy melts, wat erg lekker is! Maar met poedersuiker en een paar druppeltjes water (+kleurstof) kun je ook een heerlijk glazuur maken. Of je smelt een reep chocolade voor een extra chocolade shock. Strooi er wat spikkels overheen voor een extra leuk resultaat! Ook al ben je misschien alleen op deze Valentijnsdag, koekjes maken iedereen gelukkig!choco-5

choco-1

Chocolate Chip Cookies

ccc

Dit keer, gebeurt er iets bijzonders bij NoNo´s Kitchen. Dit keer geen recept van mij, maar van mijn kleine, lieve zusje! Ik ben zelf al een paar dagen heel erg druk bezig met mijn kunstwerken voor school. Ik zit dag en nacht te tekenen en te verven. DUS, mijn zusje besloot om weer is een keer zelf wat lekkers te bakken. Iets dat al een hele lange tijd om mijn “to bake” lijstje staat. Zij ging aan de slag met de oh zo verrukkelijke, Amerikaanse, chocolate chip cookies! En alleen al de geur die de hele dag door het huis hangt, is de moeite waard om deze te bakken!

ccc-5

Wat heb je nodig? (25 stuks)

  • 250 gram bloem
  • Halve tl bakingsoda
  • Snuf zout
  • 170 gram boter (op kamertemperatuur!)
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 etl vanille-extract
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 170 gram chocolate chips (+ extra)

ccc-8

Bereiding:
Eigenlijk zou mijn zusje het recept nu moeten uitleggen, maar aangezien dat toch iets te veel moeite voor haar is, doe ik het maar. We beginnen met het aanzetten van de oven op 170 graden. Doe in een kom de bloem, bakingsoda en zout. Zet dit eventjes apart. Doe nu in een iets grotere kom de boter samen met de suiker(s). Roer dit goed door elkaar heen. Klop dan nu het ei, eidooier en vanille extract er doorheen. Het moet licht van kleur worden. Pak de opzij gezette kom, en mix dit geleidelijk erdoor. Als laatste kunnen dan chocolaatjes erbij, roer deze met een lepel door het mengsel.

ccc-6

Schep nou op een bakplaat met bakpapier kleine hoopjes. Dit gaat het beste met 2 lepels. Zorg dat ze op ruime afstand van elkaar liggen, anders “lekken” ze tegen elkaar aan. Leg boven op de hoopjes nog een paar chocolate chips, zo dat ze extra lekker eruit zien! Bak ze nu in de oven ongeveer 15/20 minuten lang (dat hangt een beetje af van de grote). Ze moeten een beetje van kleur veranderen, maar ook niet te bruin worden. Laat ze afkoelen op de bakplaat.

ccc-3

Mijn zusje zegt bij deze: “Tsjaa, ik ben gewoon veel beter in bakken als Noor! Wacht maar tot dat ik mijn eigen blog heb, (en de tijd….) dan versla ik Noor meteen met mijn lekkere koekjes!!”

ccc-2

ccc-1

ccc

Monchou-taart-toetje

mtt-6

Jeetje mina! Jullie hebben het vast al deels meegekregen, maar mijn blog heeft een topper gemaakt! Ik heb met NoNo’s Kitchen ineens heel veel meer kijkers binnen gehaald. Het leek wel alsof ik beroemd werd! En dat allemaal met mijn heerlijke Ferrero Rocher taart. Mijn taart heeft namelijk één van de grootste Nederlandse kooksites weten te halen! Zie hier het resultaat: Culy. Ik vond het echt geweldig om te zien hoe mijn aantal viewers drastisch steeg. En wie weet zit er nog wel iets groters in de toekomst met mijn blog op mij te wachten! En wie weet word ik nog wel wereld beroemd!!

mtt-2

Maar oké, goed, ik heb natuurlijk weer iets lekkers gemaakt! Dit weekend gingen we weer eens naar Nederland, om gezellig weer is met de familie samen te zijn. Normaal gesproken zou ik dan een lekkere taart of zoiets maken, maar aangezien mijn broertjes pas ’s avonds kwamen, dacht ik, dan maak ik toch gewoon een toetje! Mijn broer Willem is altijd al gek geweest op mijn Monchou taart. Iedere keer als ik vroeg: “wat zal ik is voor taart maken?” Werd er altijd geroepen: MONCHOU!! Dus ik dacht, ik zal mijn broer is blij maken met een nieuwe variant monchou-taart!

mtt-3

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen

  • 1 doos Bastogne koekjes
  • 375 ml slagroom
  • 500 gram kwark (ik gebruikte vetarme)
  • 4 el suiker
  • Blik kersen vlaaivulling
  • Slagroom bus

mtt-4

Bereiding:
Doe alle Bastogne koekjes, op 3 na, tussen een theedoek. Breek de 3 overige koekjes door de helft voor de decoratie. Sla nu met de bolle kant van een lepel boven op de theedoek, waartussen de koekjes zitten. Het mag helemaal kapot geslagen worden, fijn dus als je je agressie even kwijt wilt… Zorg dat er nog kleine brokjes  heel blijven voor een knapperige bite. Klop vervolgens de slagroom met de suiker goed stijf. Roer hier daarna geleidelijk de kwark doorheen.

mtt-5

Nu kunnen we het toetje in elkaar gaan zetten. Verdeel over de bodem van de glaasjes ongeveer de helft van de kapotte koekjes. Schep hier boven op dan het slagroom mengsel, ook de helft van het mengsel verdelen over de 6 glaasjes. Duw voorzichtig met een lepel de slagroom tegen de zijkanten van het glas. Nu kunnen de kersen erover verdeeld worden. Ook dit mag voorzichtig tegen de zijkanten geduwd worden. Schep dan de rest van het slagroom erbovenop. En als laatste dan de overige kapotte koekjes.  Schud de slagroom bus en maak een mooie toef. Steek in ieder glaasje een half koekje, en het is klaar om opgegeten te worden! En vergeet niet, te genieten van de kleine dingetjes in het leven!

mtt-1

mtt-6

Frambozen-Cheescake-Brownie

fcb-3

Namens mij aan iedereen ook een gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik hoop dat iedereen een fijne jaarwisseling heeft gehouden, en nog alle vingers aan zijn handen heeft. Voor mij zelf is oud en nieuw altijd een bijzonder moment, om stil te staan bij het afgelopen jaar, en het komende jaar. Dit keer was ik samen met mijn vriendinnen uit Nederland tijdens de jaarwisseling. Eerst hadden we gezellig met zijn allen gegeten. Manon had heerlijke wraps gemaakt, en natuurlijk was het toetje aan mij overgelaten! Daarna hadden we nog gezellig met zijn alle gekletst, en dan was het moment daar dat de champagne open gemaakt kon worden. Snel even kijken naar het vuurwerk op de straten, en dan vertrokken we naar een mega druk feest! Ik was blij toen ik daarna lekker in mijn bedje kon liggen.

fcb-10

In het bijzonder wou ik nog even mijn lieve vriendinnetjes bedanken, omdat ze er altijd voor mij zijn. Ook al sta ik niet meer binnen 5 minuten op de stoep. Jullie blijven bijzonder voor mij 🙂 . Dan nu verder met mijn toetje! Ik zelf vond hem heeel erg lekker, hij was wel machtig nadat we al redelijk wat gegeten hadden. Maar ik vind de frambozen-cheescake-brownie echt voor herhaling vatbaar!

fcb-9

Wat heb je nodig?
Het recept is voor een vierkant bakblik van 30x25x5 ongeveer. Als hij iets kleiner is geeft het niets, dan wordt de taart alleen wat hoger en duurt het bakken langer.

fcb-8

Brownie

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eieren
  • 110 gram bloem

Cheescake

  • 400 gram roomkaas/ mon chou
  • 150 gram poedersuiker
  • Paar druppels vanille extract
  • 2 eieren

Frambozenslagroom

  • 300 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram frambozen (kan ook diepvries)
  • + extra frambozen/besjes voor de decoratie

fcb-7

Bereiding:
Allereerst de kleine voorbereidingen zoals de oven voorverwarmen op 170 graden. En het vierkante bakblik bekleden met bakpapier, anders krijg je hem er met moeite uit. Dus dat is heeel belangrijk! Zorg verder ook dat alles al bijna op kamertemperatuur is.

fcb-6

Voor de brownie, de onderste laag, moet je als eerst de chocolade in stukjes breken en deze au bain-marie smelten (warm waterbak). Mix in een andere grote kom de boter en poedersuiker door elkaar. Voeg dan één voor één de eieren toe, en mix het dan even snel door elkaar. In delen de meel toevoegen, waarna je op de hoogste snelheid ongeveer 4 minuten mixt. Voeg langzaam aan de gesmolten chocolade toe terwijl je nog steeds mixt. Als het een egaal goedje geworden is giet je het in het met bakpapier beklede bakblik en strijk je de bovenkant glad.

fcb-4

Nou komt straks over de brownielaag de cheescakelaag. Hiervoor mix je de roomkaas, poedersuiker en vanille op een lage stand door elkaar. Het moet een dikke, gladde massa worden. Voeg de eieren beide toe, en klop het op hoge snelheid goed door elkaar. Let op dat je het niet te lang mixt, anders gaat de roomkaas schiften. Giet dit beslag nu boven op de brownielaag. Strijk ook deze bovenkant glad. Zet het bakblik in de oven en bak hem ongeveer 40 minuten lang. De taart is goed wanneer de cheescakelaag bruine randjes heeft en vast aanvoelt (hij blijft altijd wat mee veren).  Laat de taart volledig afkoelen, wees niet teleurgesteld als het resultaat niet lijkt op wat je verwacht (had ik ook namelijk!). Zet hem dan nog minstens 2 uur in de koelkast.

fcb-5

Voor de frambozenslagroom boven op, mix je de slagroom, poedersuiker en de frambozen. De frambozen gaan waarschijnlijk vanzelf kapot. De slagroom moet goed vast zijn, maar niet helemaal stijf. Haal dan pas de cheescake-brownie uit het bakblik. Giet hier de frambozen slagroom over, en strijk het uit. Snijd hem in gelijke stukken, en versier ze met de overige frambozen of andere besjes. Klaar om opgegeten te worden! Zorg in ieder geval wel dat je nog grote honger hebt als je eraan begint 😉

fcb-1

fcb-2

fcb-3

Ferrero Rocher Taart

ferrero-1

De fijne feestdagen vol lekker eten zijn helaas weer voorbij. Ik geloof dat bij ons in de familie iedereen wel weer een paar kilootjes is aan gekomen. Maar mijn Kerst was het zeker waard! Van de gezelligheid met mijn familie en vrienden fleur ik altijd helemaal op. Natuurlijk was er ook bij ons thuis heerlijk eten de hele dag door. De kerstkransjes en chocolaatjes kon ik ook dit jaar weer is niet weerstaan. Na mijn verrukkelijke Malteser Taart van vorig jaar, werd het gebak natuurlijk weer overgelaten aan mij! Een zelfde soort variant ook dit jaar weer. Nu alleen geen Maltesers, maar de overal bekende bonbons in het goudkleurig papiertje, de Ferrero Rochers.

ferrero-5

Bij ons thuis is een doosje Ferrero Rocher binnen een dag leeg. En in een speciale variant verwerkt in een taart kon ik ze ook niet weerstaan! Hij zag er ook weer echt uit als een feest taart, precies goed om deze Kerst weer speciaal te maken. En dat is bij mij zeker gelukt!

ferrero-10

Wat heb je nodig?

Deze taart bestaat uit een cake, een crème en het belangrijkste: de decoratie. De cake kun je eventueel al een dag van te voren maken. Gebruik voor de cake een klein bakblik van ongeveer 19 cm.

ferrero-8

Cake

  • 7 eieren
  • 75 gram suiker
  • 200 gram gemalen hazelnoten
  • 36 gram zelfrijzend bakmeel (3 etl)
  • 20 gram cacao (3 etl)
  • Extra bakboter voor insmeren

Crème

  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 flinke etl Nutella
  • 150 gram pure chocola
  • 1 doos Vegter’s rolletjes

Decoratie

  • 8  Ferrero Rocher
  • Zakje decoratie hazelnoten (in stukjes)
  • 1 vegter’s rolletje

ferrero-7

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Beboter het bakblik goed in.  Roer in een aparte kom de hazelnoten, zelfrijzend bakmeel en cacao door elkaar. Klop daarna de eieren op hoge snelheid door elkaar. Voeg langzaam, aan de eieren, de suiker toe. Klop het beslag in totaal 5 minuten. Sla er voorzichtig met een spatel, in delen, de andere ingrediënten erdoorheen. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Schep het over in het bakblik en bak het in ongeveer 50 minuten gaar. Als je er een saté prikker in prikt, moet hij er schoon uit komen, dan is hij gaar.

ferrero-6

Laat de cake 5 minuutjes in de vorm zitten. Haal daarna de buiten ring er vanaf en laat verder afkoelen op een rooster. Als hij afgekoeld is, snijd hem dan 2 keer door midden zodat er 3 gelijke plakken ontstaan. Verkruimel de Vegter’s rolletjes op eentje na. Dit kun je doen door de rolletjes in een afsluitbaar zakje te doen en deze met een deegroller te bemalen. Het moet geen poeder worden, maar kleinere stukjes. Smelt dan de chocolade repen au bain-marie (een grote pan met heet water, waar je een kleinere pan in zet met de chocolade, zodat het smelt). Laat het geleidelijk een beetje afkoelen. Roer er dan de boter op kamertemperatuur en de Nutella door. De crème is nu klaar om te gebruiken.

ferrero-4

Leg de onderste cakelaag op een bord/schaal. Giet hier een beetje van de crème op de bovenkant. Strooi er dan een grote hand met gebroken wafeltjes over heen, zodat alles bedekt is. Leg de 2e cakelaag er op en doe precies het zelfde. Dan de 3e cakelaag er als laatst boven op. Giet de rest van de crème over de taart. Smeer het goed uit over de zijkanten zodat heel de taart helemaal bedekt is. Leg boven op in een cirkeltje de 8 (uitgepakte) Ferrero Rocher balletjes. En in het midden het overgebleven rolletje, eventueel door tweeën gebroken. Bestrijk de zijkanten van de taart met de hazelnoten. Mijn broer had een goeie manier gevonden om dit te doen; gewoon er tegen aan gooien! Laat de crème uitharden in de koelkast.

ferrero-3

Nou is de taart klaar om lekker opgegeten te worden. Ik geloof dat je elk feest met deze taart perfect kan maken! Om toch de kerstgedachten er nog even bij te halen; share the happiness!

ferrero-2
ferrero-1

Bramen Muffins

bramen-3

Na een ongeplande lange vakantie, met veel inspiratie van de Franse bakkunsten,  ben ik weer thuis. Nou kan ik dus weer heerlijk gaan bakken in ons eigen keukentje.  Eerst was ik heel sportief met mijn broer vanuit Duitsland met de tandem naar Nederland gefietst. Die verloren calorietjes heb ik er daarna in Albufeira bij gefeest. Vervolgens mocht ik nog lekker 3 weken met me ouders mee naar Frankrijk. Hier heb ik zoveel inspiratie op gedaan voor mijn blog. Ik heb voor thuis een macaronpakket gekocht, lange vingers voor in een charlotte en een home bake scone mix. Dit laatste heb ik gekocht in een heel schattig thee huisje waar ze super heerlijke gebakjes hadden, het was zo knus! Dus ik zal binnenkort weer vol op aan het bakken zijn!

bramen-4Maar nu allereerst is het recept voor de bramen muffins. Gister zagen we onverwachts bramen hangen in de tuin. En ik ben dan zo iemand die er meer uit wil halen dan alleen een bakje yoghurt met bramen. Dus ging ik opzoek op internet, en vond ik dit recept op aandecokemetroland.blogspot.de.  En precies zo als hij zegt; simpel, maar heerlijk! Om het nog gezelliger te maken heb ik ze gebakken in bakpapier in plaats van de gewone vorm. Dit recept ga ik zeker nooit vergeten. En volgend jaar, als er weer nieuwe bramen hangen, ga ik misschien nog wel een paar keer bramen muffins bakken!

bramen-5

Wat heb je nodig?

  • 350 gram bloem
  • Zakje bakpoeder
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 200 gram bramen
  • bramen2

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.  Doe de bloem, bakpoeder, suiker en kaneel in een grote kom. Roer deze even door elkaar. Voeg dan de melk en eieren toe en klop het even snel door elkaar. Smelt de boter in de magnetron, en voeg deze bij het mengsel. Klop het beslag nu lekker luchtig. Schep vervolgens de bramen voorzichtig door het beslag heen met een spatel.  Beboter het muffinblik, of leg er net als ik bakpapieren vierkantjes in en druk deze dan in. Schep het beslag gelijkmatig in de vormen. Bak ze in de oven ongeveer 20 tot 25 minuten. Net warm uit de oven zijn ze het heerlijkst. Ik kan niet wachten op de volgende lading met bramen, en vakantie!

bramen-3

bramen-1Dit soort foto’s krijg je trouwens als je zusje voor het beeld springt! Wat is het toch een rijke stinkerd!

Monchou Taart

En voor mij is het dan ook eindelijk vakantie! Het heeft lang geduurd, maar dan heb je ook wat. We kunnen lekker buiten in het zonnetje genieten van het warme weer, heerlijk! En dan zijn ook nog is al mijn broers en zussen hier in Duitsland! Wat wil ik nog meer?! Ook hebben we een rede voor een feestje, want mijn zus is geslaagd voor haar studie. Gefeliciteerd zusje :D. Maar ik had dus genoeg redenen om een lekkere taart te maken voor dit weekend. De monchou taart was een heerlijk begin van mijn vakantie!

monchou

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bastogne koeken
  • 125 gram boter
  • 1 ½ pakje monchou
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • ¼ liter slagroom
  • 1 zakje klopvast
  • 1 blik kersen vlaaivulling

monchou-1

Bereiding:
Maak de koekjes helemaal kapot, ik deed dit met een fijn maler. Smelt de boter in de magnetron goed, maar zorg dat hij niet te bruin word. Doe deze 2 dingen samen in een springvorm van 24cm en roer ze door elkaar heen. Druk er een bodem van met de bolle kant van een lepel, zorg dat hij redelijk gelijkmatig is. Zet de bodem tenminste 2 uur in de koelkast.

monchou-2

Klop de slagroom half stijf, voeg dan de klopvast toe en sla hem verder stijf. Klop daarna de monchou met de basterdsuiker en vanillesuiker. Het is de bedoeling dat de monchou zacht wordt, dit gaat het beste door de kom in een warmwater bak (gootsteen) te zetten. Zorg dat de suiker goed in de monchou oplost.  Spatel de slagroom door de monchou heen en verdeel het mengsel over de taartbodem.  Zet dit weer in de koelkast tot het goed hard geworden is.

monchou-3

Als het mengsel hard geworden is schep je nog de kersenvulling er overheen en strijk de bovenkant glad. Je kunt hem eventueel nog in de koelkast zitten of hem gelijk op eten. Geniet van deze verfrissende taart!

monchou-4