Carrot Cake

carrot cake 5

Toen ik in de bibliotheek zat en mijn laatste stukje carrot cake aan het eten was, bedacht ik me ineens dat ik nog een recept met jullie moest delen! Het recept wat mij door deze week vol met boeken, samenvattingen en websites geholpen heeft. Over een paar dagen is namelijk mijn eerste tentamen, spannend! Tussen al het leren door, had ik onwijs zin om iets te bakken, vandaar deze carrot cake!

carrot cake 1

Wat heb je nodig?
• 4 eieren (kamertemperatuur)
• 125 gram lichtbruine basterdsuiker
• 2 el honing
• 300 ml zonnebloemolie
• 500 gram geraspte wortels
• 300 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 el kaneel
• 1 el bakpoeder
• ½ tl zout
• 5 dadels (in stukjes gesneden)
• 100 gram walnoten (grof gehakt)
• Citroen rasp (halve citroen)
• 3 el sesamzaad
• 3 el gemalen lijnzaad

carrot cake 2

Frosting
• 125 gram boter (kamertemperatuur)
• 200 gram roomkaas
• Citroensap (beetje)
• 80 gram poedersuiker
• 1 el pompoenpitten

carrot cake 3

Bereiding:
Wanneer je geen kant en klaar geraspte wortels gebruikt, rasp dan eerst de wortels, dit vergt wat tijd en kracht. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een ruime kom de eieren met de suiker en honing luchtig. Schenk langzaam de olie erbij terwijl je op de laagste snelheid klopt. Spatel de wortelen en vervolgens het bakmeel er voorzichtig door. Daarna de kaneel, bakpoeder, zout, dadels, walnoten, citroenrasp en zaden.

carrot cake 4

Vet een bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier, zodat je hem makkelijker uit de vorm krijgt. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak in de oven (180 graden) in ongeveer 50 minuten gaar. De cake mag nu uit de oven en moet volledig afkoelen.

carrot cake 6

Klop met een mixer in een kom de boter samen met de roomkaas goed door elkaar. Voeg de poedersuiker in delen toe, mix hierbij langzaam om een kliederboel te voorkomen. Voeg naar smaak citroensap toe, zorg dat de crème niet te dun wordt. Smeer de frosting uit over de taart en bestrooi met pompoenpitten. De cake is nu klaar voor gebruik!

carrot cake 7

Chocolade Amandel Biscotti

IMG_20150915_050601

Terwijl mijn zalige groenten quiche in de oven staat, begin ik met schrijven van een super recept. Dit zijn namelijk de meest verslavende koekjes die ik ooit gegeten heb! Aangezien het niet echt verantwoord zou zijn als ik alle 30 koekjes zelf zou opeten, heb ik ze gedeeld met mijn projectgroepje. Dit vonden ze natuurlijk hééélemaal niet erg. De koekjes kregen zelfs een 10+ voor de smaak!

IMG_20150918_175906

Wat heb je nodig?
• 240 gram suiker
• 75 gram boter (zacht)
• 4 eieren
• 1 tl vanille-essence
• 375 gram bloem
• 1 zakje bakpoeder
• 250 gram pure chocolade
• 125 gram amandelen

IMG_20150918_180646

Bereiding:
Begin met het in kleine stukjes hakken van de pure chocolade en amandelen, probeer maar is om hierbij niet te snoepen! Begin nu met het kloppen van de boter en de suiker. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en vervolgens de vanille. Mix extra lang door zodat het goed luchtig is. Roer nu beetje bij beetje de bloem en bakpoeder met een lepel er door heen. Meng de chocolade en amandelen er goed door.

Het deeg is nog steeds plakkerig maar goed te verspreiden. Dit ga je doen op een bakplaat met bakpapier. Vorm 2 rechthoeken van ongeveer 25 bij 10 cm. Strijk de buitenkant glad met een mes/lepel. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden.

Bak het deeg in ongeveer 25 minuten, tot hij licht bruin is. Haal nu uit de oven en laat 10 minuten rusten. Verlaag de oventemperatuur op 160 graden. Snijd voorzichtig met een zaag plakjes van 2 cm. Leg de koekjes op hun kant en bak nog eens 5-10 minuten in de oven. Draai de koekjes op de andere kant, bak nog eens 5-10 minuten. Laat afkoelen en klaar zijn je 10+ koekjes!

IMG_20150915_050601

Witte Chocolade Blondies Met Pindakaas

Pindakaas blondie 5

Na een lange zomervakantie vol met leuke en lekkere dingen, zijn we weer terug bij NoNo’s Kitchen! Ondertussen heb ik in Maastricht al heel wat mensen leren kennen en vol op plezier gehad. De introductie week samen met mijn groepje en mijn “mama’s”, was er ook een om nooit te vergeten! We hebben ook al een paar keer met zijn allen gegeten, en ik had natuurlijk gezegd dat ik het toetje zou regelen. Samen met mijn introductie mama (Rianne) gingen in mijn nieuwe keuken bakken.

Pindakaas blondie 3

Dit recept staat ook al een erg lange tijd op mijn baklijstje. Ik vind namelijk pindakaas erg lekker! Ondertussen zou je bijna kunnen zeggen dat ik een verslaving heb… Maar samen met de stukjes witte chocola, lieten Rianne en ik het huis ruiken naar een groot bak feest! Mijn groepje was daarom ook blij verrast toen ze het toetje mochten eten!!

Pindakaas blondie

Wat heb je nodig?
• 125 gram patentbloem
• 1 tl bakpoeder
• 100 gram roomboter + extra (op kamertemperatuur)
• 150 gram pindakaas met nootjes
• 175 gram lichtbruine basterdsuiker
• 1 ei
• 1 tl vanille extract
• 100 gram witte chocolade
• Eventueel ijs of slagroom

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Besmeer de wand van een vierkante vorm (ongeveer 20×20) in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem. Klop de zachte roomboter samen met de pindakaas in een ruime kom zacht en romig. Voeg hier de suiker, ei en vanille extract aan toe en mix dit verder. Zeef de bloem en het bakpoeder uit boven de kom en klop nog is goed door elkaar.

pindakaas blondie 4

Hak de witte chocolade in stukjes, niet te klein anders smelten ze weg. Roer deze met een lepel door het beslag heen tot dat alles goed gemengd is. Verdeel het beslag over de vorm en bak ongeveer 25 tot 30 minuten tot hij goudbruin is. Hij kan op dit moment nog zacht aanvoelen. Laat hem goed afkoelen voordat je hem in stukjes snijd. Heerlijk met een grote toef slagroom of ijs!

pindakaas blondie 2

Gevulde Koeken

Gevulde Koeken 5

Ik heb een kamer!!! Jaaa natuurlijk ben ik daar erg blij mee, hihi. Er staan al verhuis dozen van mij in en ik heb er zelfs al een nachtje in geslapen. Was op het begin heel vreemd, maar ik was zo moe, dat ik al meteen in slaap viel. Wat ook super is, is dat het een studentenhuis is met nog 4 mensen, dus ik kan lekker veel bakken!!! Deze gevulde koeken, zouden ze, net als mijn familie, ook heel erg lekker vinden denk ik zo!

Gevulde koeken 1

Wat heb je nodig?
• 400 gram bloem + extra
• 200 gram witte basterdsuiker
• Snuf zout
• 250 gram roomboter (koud)
• 2 el koud water
• 200 gram amandelspijs
• 2 eieren
• Rasp van 1 citroen
• 12 garneeramandelen

Gevulde Koeken 2

Bereiding:
Zeef de bloem boven een kom, meng de suiker en een snufje zout erdoor. Snijd de koude roomboter in kleine stukjes en voeg toe aan het bloem. Giet twee eetlepels koud water erbij en kneed dit geheel tot een grote bal. Pak hem in met plastikfolie en laat op een koele plek 1 uur rusten.

Gevulde Koeken 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de amandelspijs in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg de citroen rasp en 1 ei toe. Kneed ook weer tot een bal. Verdeel deze bal in 12 gelijk even grote hoopjes. Strooi wat bloem op een tafel, rol hier op de helft van het deeg uit. De lap moet ongeveer 2 tot 3 mm dik zijn. Steek er 12 rondjes uit (doorsnede 8 cm). Gebruik hiervoor een vormpje of eventueel een glas/beker. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Leg op ieder rondje een hoopje amandelspijs, druk deze een beetje plat.

Gevulde Koeken 6

Steek uit het overige deeg ook 12 rondjes. Deze leg je op het spijs. Duw de randjes van het deeg aan zo dat er geen ruimte meer open is. Klop het overige ei op met een vork, en bestrijk dit over de koeken. Leg op iedere koek een amandel. Bak de gevulde koeken in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.

Gevulde Koeken 4

Witte Chocolade Kersen Taart

WCKT 7

GESLAAGDDDD!!!! Dus feest in huize Schuit! Dat betekend dat ik na de zomer het huis ga verlaten om in Maastricht te gaan studeren. Wat mijn ouders en zusje natuurlijk niet zo leuk vinden, maar voor mij gaat er weer een nieuw avontuur beginnen. Ik hoop op een studentenhuis met veel huisgenootjes, zodat ik natuurlijk veel kan blijven bakken voor jullie!

WCKT 2Ik heb nu voor jullie een Witte Chocolade Kersen Taart in de aanbieding, extreem lekker en goed vullend! Dit was de verjaardagstaart voor mijn lieve papa geworden. Hij was er blij mee verrast, dus het is zeker een tip voor jullie om te maken!

WCKT 1

Wat heb je nodig?
• 200 gram speculaaskoekjes
• 125 gram boter
• 400 gram kersen
• 400 gram witte chocolade
• 1 vanille stokje
• 400 gram Philadelphia naturel
• 200 gram magere kwark
• 40 gram poedersuiker

WCKT 3

Bereiding:
De taart is gemaakt voor een springvorm van 22 cm, leg hier alvast een bakpapiertje in, zodat je de taart goed los krijgt. Mix de speculaaskoekjes kapot in een keukenmachine. Smelt de boter en roer dit door de speculaaskruimels. Giet over in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet hem koel.

WCKT 4

Was en ontpit de kersen, laat er een paar achter voor de opmaak. “Scheer” met een kaasschaaf een paar krullen van de witte chocolade, ook voor de opmaak, en zet dit in de koelkast. Laat de witte chocolade in stukjes in een schaal boven een heet waterbak smelten, au bain-marie. Wanneer gesmolten, laat hem dan deels afkoelen.

WCKT 5

Klop ondertussen de Philadelphia, magere kwark, vanille merg (stokje opensnijden en de puntjes eruit schrapen) en de poedersuiker met een mixer romig. Giet de witte chocolade erbij, mix verder. Leg de ontpitte kersen op de bodem. Schep met een lepel het witte chocolade beslag er op. Klop een paar keer voorzichtig met de springvorm op het aanrecht, om lucht te laten ontsnappen.

WCKT 8

Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast. Voor het serveren de overgebleven kersen (en/of ander fruit) samen met de witte chocolade krullen boven op de taart leggen. Geniet van dit spektakel, en denk maar zo, de calorietjes van deze taart zijn het waard!!

WCKT 6

Bananencake (suikervrij)

Bananencake 6
En hebben jullie het ook allemaal gezien? Trijntje bij het Eurovisiesongfestival? Gisteren ben ik met mijn grote zus in Amsterdam opzoek gegaan naar een galajurk, mijn beentjes konden daarna wel wat rust gebruiken! Dus ben ik ’s avonds neer geploft op de bank met een warm dekentje, de tv aan en een stukje Bananencake!

bananencake 2
Oké, nu mag ik niet liegen…. Het waren 3 plakjes Bananencake geworden. Veel te lekker om te weerstaan en ook nog is gezond! Wat wil je nog meer…?

bananencake 3
Wat heb je nodig?
• 3 bananen (rijp)
• 3 eieren
• 100 gr zelfrijzend bakmeel
• 70 gr havermout
• 2 tl kaneel
• Snufje zout
• 1 handje blauwe bessen
• 1 handje walnoten (gehalveerd)

bananencake 4
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bananen in kleine plakjes en doe ze in een grote mengkom. Voeg de 3 eieren hier aan toe en mix vervolgens 4 minuten lang met de mixer. Doe in een ander kommetje de zelfrijzend bakmeel, havermout, kaneel, zout, walnoten en blauwe bessen. Voeg dit langzaam toe aan het bananenmengsel. Roer voorzichtig door met een lepel.

Bananencake 5
Vet een cakevorm in met wat boter. Giet het beslag over in de vorm, strijk eventueel de bovenkant glad met een lepel. Bak de cake vervolgens 45 tot 50 minuten lang op 180 graden. Laat afkoelen voor dat je hem uit de vorm haalt. Nu is je lekkere en verantwoorde snack klaar! Of je eet hem lekker bij het ontbijt.

Bananencake 7

Kandijkoekjes

Kandijkoekjes 7

Terwijl de meeste mensen in Nederland nu Bevrijdingsdag aan het vieren zijn, heb ik vandaag tussen de boeken gezeten en pedagogiek geleerd. Tijdens het leren vandaag kreeg ik een mega energie dip, dus ben ik lekker gaan bakken! En zo vieren wij vanavond Bevrijdingsdag met ouderwets lekkere Kandijkoekjes!

Kandijkoekjes 1

Wat heb je nodig?
• 175 gr zachte boter
• 2 eidooiers
• 125 gr poedersuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 2-3 el water
• 350 gr bloem
• 8 el hagelsuiker

Kandijkoekjes 2

Bereiding:
Snijd de boter in stukjes en klop deze romig samen met 1 eidooier, de poedersuiker, vanillesuiker en 2 eetlepels water (misschien 3). Zeef de bloem eerst in een aparte kom, en giet dit vervolgens bij het mengsel. Kneed het door elkaar met je handen of gebruik een mixer met deeghaken.

Kandijkoekjes 3

Verdeel het deeg in 2 gelijk, grote bollen. Rol van iedere bol een “worst”, met een doorsnede van ongeveer 4/5 cm. Wikkel ze in vershoudfolie (wat een rot spul). En laat ze minimaal 3 uur, of langer, in de koelkast liggen.

kandijkoekjes 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de hagelsuiker op een schaaltje of bord. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Kluts nu het 2e eigeel. Bestrijk dit eigeel over de rollen. Dip de deegrollen vervolgens in de hagelsuiker. Snijd van de deegrollen plakjes van ongeveer ½ cm dikte. Leg de plakjes op bakplaten, waarbij je genoeg ruimte tussen de plakjes vrij laat. Zet de bakplaten in de oven en bak in ca. 10 tot 12 minuten tot dat ze ligt gerezen zijn. De koekjes blijven wat lichter van kleur.

Kandijkoekjes 6

Kandijkoekjes 5

Rabarber Meringue Taart

rab 9

De zomer was weer even terug en mijn examens zijn (bijna) voorbij! Kortom, genoeg redenen voor het bakken van een taart! Nou had mijn moeder mij verrast met een bos rabarber, dus ging ik op zoek in mijn verzameling kookboeken naar een recept. En deze Rabarber Meringue Taart deed ons echt verrassen! Het zuurdere van de rabarber met het zoete van de meringue is echt een perfecte combi, dus zeker de moeite waard.

rab 2
Wat heb je nodig?
Deeg
• 200 gr bloem
• 125 gr koude boter
• 50 gr poedersuiker
• 1 ei (L)
Rabarber
• 1 kg rabarber
• 125 gr witte basterdsuiker
• Rasp van 1 sinaasappel
• beschuit
Meringue
• 4 eiwitten (L)
• 200 gr lichtbruine basterdsuiker
• 2 tl maïzena

Rab 1

Bereiding:
We beginnen met het maken van het deeg. Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter in kleine stukjes toe. Mix met deeghaken goed door elkaar. Voeg daarna de poedersuiker en het ei toe. Mix zolang tot dat zich een bal vormt. Wikkel het in plasticfolie en laat het 20 minuten rusten.

rab 3

Maak ondertussen de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 4 cm. Zet de oven op 150 graden. Mix de rabarber samen met de basterdsuiker en het sinaasappel goed door elkaar. Verdeel het over een ruime ovenschaal en bak het in ongeveer 20 minuten, tot dat het beet gaar is. Laat de rabarber daarna afkoelen en laat het goed in een vergiet uitlekken.

rab 4

Verwarm de oventemperatuur nu op 180 graden. Terwijl de rabarber in de ovenstaat, kun je het deeg in zijn vorm duwen. Zorg dat het overal even dik is. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet hem weer voor 30 minuten in de koelkast. Daarna leg je een bakpapier over het deeg en bak je de taart 15 minuten “blind”, dus met gedroogde bonen of rijst erop. Verwijder vervolgens de vulling samen met het bakpapier en bak nog ongeveer 10 minuten, tot de bodem mooi gekleurd is.

rab 5

Laat de bodem afkoelen en haal uit de vorm. Breek de beschuit fijn boven het deeg, en beleg het met de uitgelekte rabarberstukjes. Klop nu voor de meringue de eiwitten in een grote kom, tot dat er zachte pieken ontstaan. Klop geleidelijk de helft van het basterdsuiker erdoor, daarna de maïzena en vervolgens de rest van het basterdsuiker. De meringue moet goed stevig en stijf geslagen zijn.

rab 6

Schep ongeveer de helft over de rabarber stukjes en smeer dit er gelijkmatig overheen. Schep de rest van de meringue in een spuitzak en spuit er mooie toefjes mee op de taart. Zet hem op de bakplaat en bak hem voor nog eens 25 minuten op 180 graden. (Ik denk dat je de taart ook kort kunt flamberen met een crème brûlée brander). Na al dat harde werken mag je je nu laten betoveren door deze heerlijke smaaksensatie! Enjoy!

rab 8

rab 7

Pannenkoeken Taart

pannenkoeken taart 9

YES! Vakantie voor mij! Mijn laatste schoolweek was echt geweldig, ik mocht iedere dag in een ander verkleedcostume naar school. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch wel de uniekste outfits had! Hihi. Maar goed, natuurlijk komen jullie niet voor mijn verhalen, maar voor deze Pannenkoeken Taart! Dit is gewoon perfect voor bijvoorbeeld een paasbrunch. Lekkere pannenkoeken met een zachte vruchten crème ertussen.

pannenkoeken taart 1

 Wat heb je nodig?
• 4 eieren
• 2 el + 80 gr suiker
• Zout
• 600 ml melk
• 275 gram bloem
• Olie/boter
• 300 gr aardbeien
• 300 gr bramen
• 8 blaadjes gelatine
• 750 gr magere kwark
• 400 gr slagroom

pannenkoeken taart 2

Bereiding:
Allereerst gaan we pannenkoeken bakken! Mix de eieren samen met 2 eetlepels suiker en een snufje zout, ongeveer 4 minuten lang, zodat hij goed schuimig is. Giet de melk erbij, mix langzaam verder. Zeef de bloem boven de kom en schep het luchtig met een lepel/spatel door elkaar. Laat het beslag 15 minuten rusten. Verwarm ondertussen een koekenpan (22 cm doorsnede) met wat olie. Bak ongeveer 16 tot 18 pannenkoeken (1 kleine soep lepel per pannenkoek ongeveer). Laat de pannenkoeken volledig afkoelen, eventueel in de koelkast.

pannenkoekentaart 3

Laat ongeveer 100 gram van het fruit over ter decoratie, snijd de rest in kleine stukjes en pureer met een staafmixer. Giet het beslag door een fijne zeef in een grote kom, druk de vloeistof met de bolle kant van een lepel door de zeef, zodat de pitjes over blijven.

pannenkoeken taart 4

Week de gelatine in koud water. Verwarm de helft van de fruitsaus. Gelatine uitdrukken en oplossen in het verwarmde fruit. Giet weer terug bij het overige fruit en roer goed door. Klop ondertussen de slagroom met de 80 gram suiker stijf. Wanneer het bessenprutje afgekoeld is roer je de magere kwark erdoor, en vervolgens ook de slagroom.

pannenkoeken taart 5

Nou gaan we stapelen! Het handigste is om 2 aparte stapels te maken en die op het einde op elkaar te leggen. Begin met een pannenkoek, schep er ongeveer 3 eetlepels van de crème op. Smeer de crème uit tot ongeveer 1 cm van de rand. Leg er een volgende pannenkoek op en stapel zo verder tot de helft. Eindig met een laagje crème. Maak precies zo’n tweede stapel. Zet de stapels voor ca. 1 uur in de koelkast zodat de crème zich laat harder worden.

pannenkoeken taart 6

Leg voorzichtig de beide helften op elkaar, het makkelijkste kun je hem optillen met spatels. De aardbeien en bramen die overgebleven zijn leg je mooi boven op; en de lekkere laagjes taart is af! Tijdens het opensnijden van de taart werd ik zo gelukkig van het zien van de perfecte laagjes, daar trek je gewoon de aandacht mee op ieder feestje!

pannenkoeken taart 8

pannenkoeken taart 7

Pull Apart Bread met Kaneel

PAB-9

Terwijl ik terug denk aan dit recept, komen de warme feest gedachtes weer in mij naar boven. Dit heerlijke kaneel brood stond namelijk bij ons tijdens het kerstontbijt op tafel. Iedereen kon er stukjes van mee plukken, zelfs mijn jongere zusje die niet zo lekker was tijdens de kerstdagen. Want ja, zeg nou zelf… zo iets lekkers kan toch niemand laten staan!

PAB-2

Wat heb je nodig?

  • 500 gr bloem + extra
  • 50 + 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje gedroogde gist
  • Zout
  • 150 ml melk
  • 50 + 100 + extra gr zachte boter
  • 2 eieren
  • kaneel

PAB-3

Bereiding:
Mix de 500 gr bloem, met 50 gr suiker, de vanillesuiker, gist en een snufje zout door elkaar. Verwarm de melk, en giet deze samen met 50 gr boter en de eieren bij het bloemmengsel. Kneed dit vervolgens ongeveer 8 minuten met deeghaken, of met je handen(succes!), zodat een bal ontstaat. Laat dit met een theedoek over de kom 1 uur lang op een warme plek staan.

PAB-4

Vet een cakevorm in met boter. Meng de 150 gram suiker met (lekker veel) kaneel. Kneed het gerezen deeg kort door elkaar, en rol het vervolgens uit op een met bloem bestoven tafel. Rol het ongeveer tot een dikte van een halve cm. Smeer hier de 100 gram zachte boter op uit en strooi het suikerkaneel mengsel er overheen.

PAB-5

Snijd gelijkmatige vierkantjes van ongeveer 6 bij 6 cm. Zet de cakevorm op zijn kortste zijkant. Nu kun je er één voor één de plakjes in stapelen. Laat weer voor 30 minuten op een warme plek oprijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden.

PAB-6

Bak het brood in 30-40 minuten af (eventueel met een stuk aluminium er boven op als hij te bruin wordt. Laat hem 30 minuten in de vorm rusten voordat je het kaneelbrood eruit haalt. En dan kun je hem nu lekker met zijn alle uit elkaar trekken!

PAB-8

PAB-7