Pindakaas Chocolate Chip Koekjes

pccc5

Er was eens… een meisje dat graag ieder weekend de lekkerste creaties in elkaar toverde met haar magische mixer. Koekjes, cake en taarten verschenen daarna op haar blog, NoNo’s Kitchen. Maar op een dag heerste er een vloek over haar heen, een vloek met de naam “studie”. Ze moest zoveel studeren, dat ze niet meer toe kwam aan bakken en het typen van de recepten. Maar ineens was daar een fee die heel het zuiden van Nederland een weekje vrij gaf. Het meisje ging meteen terug naar de keuken en kon haar magische mixer weer gebruiken om heerlijke Pindakaas Chocolate Chip Koekjes te bakken, en wat een geluk, ze zijn ook nog eens beter voor je dan die vanuit de winkel, en 1000 keer lekkerder!

pccc1

Wat heb je nodig? (14 grote of 20 kleinere)

  • 80 g kokosolie
  • 140 g kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 140 g pindakaas
  • 1 tl vanille extract
  • 160 g volkoren meel (of havermeel voor glutenvrij)
  • 1 tl backing soda
  • snuf zeezout
  • 60 g, 85% pure chocolade

pccc2

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in de magnetron. Mix dit samen met de kokosbloesemsuiker tot een papje (met de magische mixer). Voeg het ei toe en mix tot goed gemengd. Mix vervolgens de pindakaas en vanille extract erdoor en daarna de meel, backing soda en zeezout. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer door het mengsel met een lepel.

pccc3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak gelijkmatige bolletjes van het deeg, en leg deze met genoeg afstand op de bakplaat (ongeveer 6-8 per bakplaat). Druk ze plat met je vingers. Bak 12-15 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Laat volledig afkoelen op een rooster. En geniet van deze magische koekjes. THE END

pccc4

 

Kersen Kruimel Cake

kkc 5

Afgelopen tijd had ik het erg druk en was dan ook veel in de bibliotheek te vinden. Eerst een hele tijd alleen, later met een hele vriendengroep. Omdat we ons tentamen achter de rug hadden, vond ik wel dat we iets lekkers verdiend hadden. Dus ging ik lekker de keuken in om deze kersen kruimel cake te maken. De volgende dag hebben we dan ook lekker met onze servetjes van deze cake zitten genieten!

kkc 1

Wat heb je nodig? (bakvorm 22 cm)

  • 300 g verse kersen
  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 60 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 100 g gesmolten boter

Kruimellaag

  • 25 g patentbloem
  • 25 g suiker
  • 25 g boter

kkc 2

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ronde springvorm in met boter en bekleed de bodem met een stukje bakpapier. Halveer de kersen en haal de pitten en steeltjes eruit. Roer in een kom de bakmeel, bakpoeder, kaneel en suiker door elkaar. Roer in een apart schaaltje de eieren melk en gesmolten boter door elkaar. Giet het over in de andere kom en roer met een lepel goed door elkaar. Voeg eventueel nog een lepel melk toe als het te dik is. Giet het beslag over in de vorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel.

kkc 3

Verdeel de gehalveerde kersen over het deeg. Voor de kruimellaag kneed je alle ingrediënten in een mengkom door elkaar met je vingers. Bestrooi de kruimels over de kersen. Bak de taart nu voor 35-40 minuten in het midden van de oven tot hij gaar en goudbruin is. Bestrooi eventueel met poedersuiker na dat hij is afgekoeld en laat dan het genieten beginnen!

 

kkc 6

 

Blueberry cheesecake

bbck 8

Eindelijk! Het is weer mooi weer! En gelukkig is het net mooi weer wanneer ik bij mijn ouders in Duitsland ben. Kortom: rust, zon en taart! En daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Aangezien ik dit keer iedereen wou blij maken met een taart werd het een combi van “geen banaan”, kwark en besjes. Een blauwe bessen cheesecake was dus ideaal! En Nog lekker zomers ook!bbck 2

Wat heb je nodig? (springvorm 24 cm)

  • 250 g volkoren koekjes
  • 140 g boter
  • 700 g Philadelphia
  • 125 g kwark
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (L)
  • 150 g zure room
  • 170 g blauwe bessen
  • Rasp van 1 limoen

bbck 3

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakvorm licht in met boter en beplak vervolgens met bakpapier, voor de bodem een rondje en voor de zijkant lange, brede repen. Maal de koekjes in een keukenmachine fijn. Smelt de boter en voeg deze toe aan de kruimels. Mix verder. Schep het koekjesdeeg over en duw met de bolle kant van een lepel het deeg plat op de bodem.
bbck 6

Mix de Philadelphia en kwark met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je door blijft mixen. Vervolgens kort de zure room erbij mixen. Spatel de blauwe bessen en de rasp van een limoen gelijkmatig door de cheese. Giet over in de vorm.

bbck 7

Bak de taart in het midden van de oven 40 minuten. Vervolgens verlaag je de temperatuur naar 100 graden en bak je hem nog 30 minuten. Belangrijk is dat je de oven tussendoor niet opent, anders gaat hij scheuren. De taart is klaar wanneer hij stevig aanvoelt. Zet de cheesecake daarna nog minstens 2 uur in de koelkast. Snijd stukjes met een warm nat mes, het lekkerst met verse bosbessen!

bbck 5

bbck 9

 

Choco Zoenen Taart

choco zoenen 5Jaaa jullie kennen ze wel, die koekjes met een toef schuim en chocolade erover, choco zoenen! Nu ze de originele naam veranderd hebben, is het vaak even nadenken over wat het nu is, maar daar worden ze niet minder lekker op! Ik heb in deze tijd van het jaar altijd erg veel verjaardagen en feestjes, daarbij hoor taart! Bij het bakken van deze taart heb ik wel een brandwond opgelopen door die vervelende oven, maar de Choco Zoenen Taart was het meer dan zeker waard!

choco zoenen 1

Wat heb je nodig? Voor de korst (springvorm 26 cm)

  • 50 gr pure chocolade
  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gr donker bruine basterdsuiker
  • Zout
  • 2 el cacao
  • 200 gr bloem
  • ½ tl bakpoeder

Voor de vulling

  • 180 gr pure chocolade
  • 200 gr boter
  • 4 eieren
  • 100 gr suiker
  • Zout
  • 50 gr bloem
  • 30 mini choco zoenen
  • Poedersuiker

 choco zoenen 3

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm van 26 cm in en leg een geknipt bakpapiertje op de bodem. Voor de koekbodem 50 gr pure chocolade grof raspen. Daarbij boter, suiker en snuf zout met de deeghaken mixen tot romig. De cacao, bloem en bakpoeder hierbij toevoegen. Vorm een bal van het geheel en druk deze plat in de vorm. Zorg dat je het deeg verdeeld tot ongeveer een 2,5 cm hoge rand. Bak 15 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.

choco zoenen 4

Voor de vulling 180 gr pure chocolade in stukjes samen met de boter in een pannetje op laag vuur laten smelten, daarna het vuur uitzetten. De eieren, suiker en snuf zout schuimig kloppen met de mixer. Roer hier de chocolade en bloem doorheen.

choco zoenen 6

Haal van de choco zoenen de wafels af en zet deze met de schuimkant naar beneden in cirkels in de afgekoelde koekbodem. Giet de chocolade vulling over de choco zoenen, zorg dat het eerlijk verdeeld is. Bak nu 25 tot 30 minuten in de oven op 180 graden, eventueel na een paar minuten afdekken met aluminiumfolie om verbranden tegen te gaan. Laat daarna volledig afkoelen in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en klaar is je geweldige taart!

choco zoenen 8

Victoria Sponge Cake

vsc 8

Is het je al opgevallen? Dat mijn blog totaal veranderd is?! Het is nog een beetje een rommeltje en nog niet precies zoals ik wil, maar dat houdt mij niet tegen om al een recept te delen op deze bijna nieuwe, bijna prachtige blog! Het recept heet officieel “Victoria Sponge Cake”, maar eigenlijk is het gewoon een dubbele cake laag met lekker frisse aardbeien en een crèmige laag er tussen in. Dit was de verjaardagstaart voor mijn zusjes 18e verjaardag. Ooit was er een tijd dat ik nog een Barbie taart voor haar maakte, nu maak ik een cake met een hele chique naam. Tijden veranderen, en zo dus ook mijn blog!

vsc 1

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren (L)
  • 225 gr fijne kristalsuiker
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 1 tl bakpoeder
  • 225 gr boter (+extra en op kamertemperatuur)
  • 3 el aardbeien jam
  • 200 gr aardbeien
  • 200 gr roomkaas (Philadelphia)
  • 150 gr poedersuiker

vsc 2

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 bakvormen van 20 cm in met de extra boter en plaats een geknipte cirkel bakpapier op iedere bodem. Meng nu de boter samen met de suiker tot dat de suiker erin verdwijnt. Voeg 1 voor 1 de eieren toe samen met 1 flinke eetlepel bakmeel. Wanneer alle eieren in het deeg zitten, voeg dan de rest van het bakmeel samen met het bakpoeder toe en mix verder.

vsc 3

Verdeel het cake deeg over de 2 bakvormen (het lijkt weinig maar de cake wordt groter). Zorg dat je het deeg goed uit smeert over de bodem van de vorm. Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten tot mooi bruin. Gebruik eventueel een tandenstoker/satéprikker om te kijken of de cake in het midden gaar is (prik in de cake, schoon eruit is gaar). Laat afkoelen in de vorm op een rooster.

vsc 4

Wanneer de cakes helemaal afgekoeld gaan we stapelen. Werk meteen op de taartvorm die je gaat gebruiken, optillen wordt moeilijk. Eventueel kun je van de cake die je onderop gebruikt de bovenkant recht afsnijden. Smeer over de onderste cake de aardbeienjam uit. Verspreid hierover de in schijfjes gesneden aardbeien (bewaar eventueel voor op de cake een paar aardbeien).

vsc 5

Maak de crème door de roomkaas met de poedersuiker zacht te mixen. Smeer deze crème aan de onderkant (!!) van de bovenste cakelaag. Kantel de bovenste cakelaag op de aardbeien en druk voorzichtig aan. Versier je taart met poedersuiker, eventueel een beetje crème en aardbeien! TADAAAA, het feest kan nu beginnen!

vsc 7

Pecan Caramel Zeezout Chocolate Chip Cookies

czcookies 6

Soms heb ik van die tijden, dat ik me dagen kan verheugen op het moment dat ik weer in de keuken kan staan om iets lekkers te bakken. Zo ook met deze heerlijke pecan caramel zeezout koekjes! Ik weet niet of jullie bekend zijn met de chocolade reep met zeezout? Er is maar een woord om die combinatie te beschrijven: GODDELIJK! En zo ook deze cookies. De combinatie van het zachte koekje met een vleugje zeezout en dan de zoete caramel, yummie!

czcookies 7

Wat heb je nodig?

  • 170 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 150 gr donkere basterdsuiker
  • 50 gr kristal suiker
  • 1 ei (op kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr patent bloem
  • 2 tl maïzena
  • 1 tl backing soda
  • Snuf zout
  • 70 gr pecan noten (in stukjes gehakt)
  • 135 gr pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 10 caramel fudge snoepjes (in stukjes gehakt)
  • Zeezout

czcookies 2

Bereiding:
Mix de boter en suiker met deeghaken tot een mooi geheel. Voeg het ei en vanille extract toe en mix verder. In een andere kom de bloem, maïzena, backing soda en zout mengen. Voeg dit beetje bij beetje aan de natte ingrediënten toe terwijl je mixt op lage snelheid. Zorgt dat een stevig deeg ontstaat. Voeg de gehakte pecan noten en chocolade toe. Kneed dit met de hand erdoor. Laat minstens 30 minuten in de koelkast rusten.

czcookies 3

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Rol nu balletjes van het deeg (ongeveer 1 eetlepel per koekje). Leg deze op de bakplaat maar zorg dat er ruimte tussen de balletjes zit. Duw een paar stukjes caramel fudge in de koekjes en strooi een beetje zeezout erover (niet te veel anders is het te zout!). Bak de koekjes nu in 8-10 minuten mooi bruin. Laat ze niet te lang in de oven staan, anders worden ze te hard. Laat eerst afkoelen voor je ze verplaatst. En nu veel plezier met deze smaaksensatie!

czcookies 4

czcookies 5

Bellini Perzik Taart met Pistache Cake

perzik 5

Tadaaa! Ik ben weer terug na een lange vakantie! En ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! Natuurlijk doe ik dat op mijn manier, namelijk met een feesttaart. Dit is de taart die ik gemaakt heb voor eerste kerstdag, en ik moet zeggen, het is de lekkerste taart die ik ooit gemaakt heb! Daarom ben ik er ook zo trots op.

Wel had ik een klein beetje de hulp van iemand anders ingeschakeld, namelijk van de Allerhande Kersthulp! Ik wou eerst kerstboompjes maken van witte chocolade, maar die werden niet hard genoeg. En voordat ik het wist, hing ik met iemand van de Albertheijn aan de telefoon, nou mijn dag was meteen weer gered!

perzik 1

Wat heb je nodig? (hoge bakvorm 20 cm doorsnede)
Cakebodems (3)

  • 4 Eieren
  • 150 gr fijne suiker
  • Snufje zout
  • 1 vanille stokje
  • 125 gram meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 70 gr klein gehakte pistachenoten

Bellini Perzik Slagroom

  • 10 blaadjes gelatine
  • 150 gr perziken uit blik
  • 25 gr fijne suiker
  • 400 ml Bellini vine Peach (Martini)
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 250 ml slagroom

Extra

  • 200 gr pure chocolade
  • 2 Perziken, verse
  • Frambozen

 AHI_434d50313535353139_1_LowRes_JPG

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Sla de eiwitten stijf samen met de suiker en het zout. Klop met een spatel voorzichtig de eigelen en vanillemerg erdoor (stokje opensnijden, met een mes langs de binnenkant gaan). De meel samen met bakpoeder erdoor roeren. De bakvorm van 20 cm bekleden met bakpapier. 1/3 Deel van het beslag over de bakvorm verdelen.  De gehackte pistache noten (of doe ze kort in de keukenmachine om grof te malen) over het beslag strooien. Bak de cake 12-15 minuten tot gaar. Bak nog 2 bodems op de zelfde manier met het overige beslag en pistachenoten (houd een paar grove stukjes over voor garnering).

perzik 2

Laat de blaadjes gelatine in koud water weken. Mix de perziken uit blik in een keukenmachine tot een moes. Schenk over in een pan samen met de suiker, breng aan de kook terwijl je roert. Zet het vuur uit. Knijp de gelatine uit, en voeg toe aan de perzikpuree. Voeg de Bellini met perzik smaak en de sinaasappelsap toe, roer goed. Zet in de koelkast. Wanneer het iets steviger wordt (bij mij was dit ongeveer 1 uurtje) kun je verder gaan.

perzik 3

Klop de slagroom stijf. Roer de perzikcrème er goed doorheen. Nu kan gestapeld worden. Zet de springvorm om een van de cake plakken op een bord/schaal. Schep 1/3 van de perzikslagroom erop, strijk uit. Daarna bodem met perzikslagroom afwisselen. Laat afkoelen in de koelkast.

perzik 4

Voor de garnering smelt je de pure chocolade au bain marie (waterbadje). Schep het over in een spuitzak/plastic snoepzak met een kleine opening. Spuit op een bakplaat met bakpapier (kerstboom) vormpjes. (Eventueel kun je ook lange strepen smeren). Laat volledig afkoelen. Voor het garneren, de chocolaatjes voorzichtig optillen en zachtjes tegen de zijkant van de taart drukken. Snijd de perziken in dunne reepjes, leg in een rondje op de rand van de taart. Maak een cirkel met de frambozen. Strooi de overgehouden pistache nootjes over de perziken en frambozen. Nu mag het feest beginnen!

perzik 5

Gezonde Cranberry Koekjes

gck 6

Volgens mij hé, ben ik nog nooit zo blij geweest om jullie te vertellen dat ik vakantie heb! En daarnaast is mijn tentamen ook nog eens fantastisch gegaan! Kortom, tijd voor iets lekkers. Aangezien ik de komende tijd waarschijnlijk heel veel ga snoepen… dacht ik, laat ik eens iets gezonds bakken! En aangezien het helemaal de tijd is voor cranberries zijn het gezonde Cranberry koekjes geworden met havermout en nootjes. Zelfs het deeg kon ik al niet weerstaan.

gck 1

Wat heb je nodig? (16 stuks)

  • 2 eieren
  • 110 gr honing
  • 1 scheutje vanille extract
  • 1 grote snuf kaneel
  • Snuf zout
  • 100 gr kokosolie
  • 100 gr havermout
  • 150 gr havermeel
  • 100 gr noten (amandelen/hazelnoten)
  • 100 gr gedroogde cranberries

gck 2

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eieren, honing, vanille extract, kaneel en zout in een kom, en klopt dit met een mixer luchtig. Smelt de kokosolie en voeg toe aan de eieren, mix erdoorheen. Doe de andere ingrediënten in een aparte kom, roer met een lepel. Voeg het droge toe aan het natte mengsel en roer alles goed door elkaar.

gck 3

Maak (ongeveer 16) hoopjes en duw de uitsteeksels aan, zodat je een mooi rond vormpje krijgt. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten tot ze mooi bruin zijn. Laat afkoelen, daarna mag je gaan smullen van dit gezonde koekje! (Pas op dat je ze niet allemaal te gelijk op eet….)

gck 4

gck 5

Fitness Kwark Taart

fkt 6

Afgelopen weekend is mijn grote zus samen met haar vriend een dagje langs geweest in Maastricht. Aangezien ze allebei jarig geweest zijn in de afgelopen tijd, had ik aan hen beloofd dat ik voor een lekker taartje zou zorgen. Eerst natuurlijk gevraagd of ze nog speciale wensen hadden, en ja hoor! “iets gezonds!” Nou daar was ik het wel mee eens. Dus ging ik aan de slag met een gezonde kwark taart met veeeel eiwitten en weinig suiker! En, ik moet zeggen, het resultaat mag er wezen!

fkt 2

Trouwens, heb ik al gezegd dat ik het super vind wanneer mensen mijn recepten delen? Zo deelde Myrthe van Con l’amore mijn apfelstrudel recept! Heerlijk om te lezen hoe zij met passie schrijft!

fkt 3

Wat heb je nodig?
• 170 gram walnoten
• 170 gram dadels (ontpit)
• 60 gram kokosrasp
• 4 el kokosolie
• 1 el lijnzaad
• 900 gram optimel griekse stijl (kersen)
• 200 gram roomkaas (light)
• 60 gram eiwitpoeder (vanille)
• 250 gram bosbessen
• 12 plakjes gelatine

fkt 7

Bereiding:
Leg op de bodem van een springvorm een geknipt stuk bakpapier en vet de randen lichtjes in met kokosolie. Maal in een foodprocessor de walnoten, dadels en kokosrasp. Smelt de kokosolie, voeg deze samen met de lijnzaad toe aan het walnotenmengsel. Roer dit met een lepel goed door. Schep over in de vorm en duw plat op de bodem. Zet in de koelkast.

fkt 1

Week de gelatine in een bakje met koud water voor een paar minuten. Maal ondertussen de bosbessen fijn met de foodprocessor, verwarm dit in een pannetje. Wanneer begint te koken zet je het vuur uit. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme bosbessenpuree. Roer door met een lepel.

fkt 5

Mix de optimel kwark met roomkaas en eiwitpoeder met een staafmixer. Wanneer goed vermengt voeg je de bosbessenpuree toe, mix verder met de staafmixer. Giet over de taartbodem en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Perfect voor een lekker gezond tussendoortje, of zelfs ontbijt!

fkt 4

Red Velvet Madeleines

rvm1

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is……… rode madeleines! Dat madeleines lekker zijn, dat wisten we hier thuis al. Maar dat ze ook zo makkelijk te maken zijn en er dan ook nog is spectaculair uit zien, dat wisten we hier in huize Schuit nog niet. Het enige wat je hier voor echt nodig hebt is de speciale madeleine bakvorm en dan heb je ook binnen no-time deze yummie madeleines op tafel staan!

rvm5

Wat heb je nodig?

  • 60 gram boter (+ extra voor invetten)
  • Rode kleurstof
  • 5 el suiker
  • 50 gram bloem (+extra)
  • ½ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl cacaopoeder
  • 1 ei (M)
  • 2 tl (karne)melk
  • Poedersuiker

rvm4

Bereiding:
Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Voeg hier de rode kleurstof aan toe en roer goed. Zorg dat het een diep rode kleur krijgt, wanneer het te zwak is zie je het straks niet goed in de madeleines. Doe in een kom 30 gram van de bloem, de suiker, bakpoeder, zout en cacaopoeder. Voeg hier de boter en het ei aan toe, roer goed met een lepel. Voeg de rest van de bloem en de melk toe en roer verder. Zet dit mengsel voor minstens 1 uur in de koelkast.

rvm3

Vet de madeleine bakvorm goed in met boter. Strooi hier een beetje bloem over en klop met de bakvorm om het teveel er af te halen. Verdeel het beslag over de vormpjes voor ongeveer 3/4 (ongeveer 10 kun je er vullen). Zet nu de madeleine vorm met beslag in de koelkast. Zet de oven aan op 180 graden. Wanneer de oven op temperatuur is bak je madeleines in 8 a 10 minuten gaar. Haal ze uit de vorm en strooi er poedersuiker over heen.

rvm2