Pindakaas blondie 5

Na een lange zomervakantie vol met leuke en lekkere dingen, zijn we weer terug bij NoNo’s Kitchen! Ondertussen heb ik in Maastricht al heel wat mensen leren kennen en vol op plezier gehad. De introductie week samen met mijn groepje en mijn “mama’s”, was er ook een om nooit te vergeten! We hebben ook al een paar keer met zijn allen gegeten, en ik had natuurlijk gezegd dat ik het toetje zou regelen. Samen met mijn introductie mama (Rianne) gingen in mijn nieuwe keuken bakken.

Pindakaas blondie 3

Dit recept staat ook al een erg lange tijd op mijn baklijstje. Ik vind namelijk pindakaas erg lekker! Ondertussen zou je bijna kunnen zeggen dat ik een verslaving heb… Maar samen met de stukjes witte chocola, lieten Rianne en ik het huis ruiken naar een groot bak feest! Mijn groepje was daarom ook blij verrast toen ze het toetje mochten eten!!

Pindakaas blondie

Wat heb je nodig?
• 125 gram patentbloem
• 1 tl bakpoeder
• 100 gram roomboter + extra (op kamertemperatuur)
• 150 gram pindakaas met nootjes
• 175 gram lichtbruine basterdsuiker
• 1 ei
• 1 tl vanille extract
• 100 gram witte chocolade
• Eventueel ijs of slagroom

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Besmeer de wand van een vierkante vorm (ongeveer 20×20) in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem. Klop de zachte roomboter samen met de pindakaas in een ruime kom zacht en romig. Voeg hier de suiker, ei en vanille extract aan toe en mix dit verder. Zeef de bloem en het bakpoeder uit boven de kom en klop nog is goed door elkaar.

pindakaas blondie 4

Hak de witte chocolade in stukjes, niet te klein anders smelten ze weg. Roer deze met een lepel door het beslag heen tot dat alles goed gemengd is. Verdeel het beslag over de vorm en bak ongeveer 25 tot 30 minuten tot hij goudbruin is. Hij kan op dit moment nog zacht aanvoelen. Laat hem goed afkoelen voordat je hem in stukjes snijd. Heerlijk met een grote toef slagroom of ijs!

pindakaas blondie 2

6 dacht op & ldquo; Witte Chocolade Blondies Met Pindakaas & rdquo;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *