Ja, ja, de vakantie is alweer voorbij… Voor mij zitten er alweer 2 weken op, maar dat mag de pret niet drukken! Want…. NoNo´s Kitchen heeft al meer dan 20.000 kijkers gehad! Dit had ik nooit durven dromen! Natuurlijk vieren we dat met een lekker nieuw recept, de Whoopies!
Wat een grappige naam zal je wel denken, maar die heb ik niet bedacht hoor! Het schijnt zo te zijn dat rond 1920 een kindje heel vrolijk “Whoopie” riep, toen hij deze lekkere gebakjes zag. Een whoopie bestaat uit 2 ronde platte cakejes met daartussen een zachte vulling. Mijn vrienden vonden er eentje niet genoeg en verlangde naar nog meer, helaas voor hen hebben we die thuis lekker opgepeuzeld!
Wat heb je nodig? (voor 20 stuks)
- 3 eieren
- 200 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram boter
- 100 ml room
- 2 etl koffie
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 4 etl cacaopoeder
- Snufje zout
- 100 gram pure chocolade (70%)
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram roomkaas
Bereiding:
Om te beginnen, zetten we een lekker bakje koffie, houd hier 2 eetlepels van apart. De rest mag je lekker zelf opdrinken! Wanneer je genoeg energie gekregen hebt van de koffie, mag je gaan beginnen met de oven aan zetten op 175 graden.
Vervolgens mix je de eieren, suiker en vanillesuiker ongeveer 4 minuten, zodat het lekker luchtig wordt. Smelt onder tussen de boter in de magnetron (dit is snel gebeurt). Roer dit samen met de room en koffie door elkaar. Dit mengsel gaat bij het eimengseltje en mag kort gemixt worden.
Doe in een andere kom de bloem, bakpoeder, cacao en zout. Roer dit kort door elkaar. Vervolgens mix je het bij het ei- en koffiemengsel op lage snelheid. Smelt de pure chocolade au bain-marie (boven een bak met kokend water). Ook dit nog kort onder het deeg roeren. Het “cakejes” beslag is nu klaar.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vul een spuitzak met het deeg, of schep eenvoudig met een lepel hoopjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Houd genoeg afstand tussen de hoopjes, want ze zetten nog uit. In het midden van de oven ongeveer 10 minuten bakken. Laat daarna op een rooster afkoelen.
Voor de vulling smelten we nu de witte chocolade au bain-marie. Als het gesmolten is, haal je de pan/bak van het vuur. De roomkaas roer je dan door de witte chocolade, zorg ervoor dat het goed vermengt is. Vul dan weer een spuitzak met dit mengsel, dan ben je klaar om de whoopies in elkaar te zetten! Doe op de onderkant van een “cakeje” een rondje spuiten van de crème en plak er dan een tweede “cakeje” boven op. En klaar zijn je whoopies!
super, mooie foto van ongetwijfeld heerlijke whoopies
Aahw dankjewel! Die opmerking maakt me echt vrolijk 🙂 want ik probeer er altijd iets moois van te maken!
wat zie dat er lekker uit heerlijk ik ga deze uit proberen
Doen Doen Doen!!!
Zien we heerlijk uit! Staan ook nog steeds op mijn lijstje, maar kon nooit echt een redelijk eenvoudig recept vinden. Misschien dat ik me er met deze toch eens aan ga wagen!
Deze zijn echt niet te moeilijk! Een beetje ervaring in de keuken is natuurlijk wel handig, dus jou zal het wel gaan lukken! Succes 🙂
Dit is op Roxanne herblogd.
Wat gaaf!!