Is het je al opgevallen? Dat mijn blog totaal veranderd is?! Het is nog een beetje een rommeltje en nog niet precies zoals ik wil, maar dat houdt mij niet tegen om al een recept te delen op deze bijna nieuwe, bijna prachtige blog! Het recept heet officieel “Victoria Sponge Cake”, maar eigenlijk is het gewoon een dubbele cake laag met lekker frisse aardbeien en een crèmige laag er tussen in. Dit was de verjaardagstaart voor mijn zusjes 18e verjaardag. Ooit was er een tijd dat ik nog een Barbie taart voor haar maakte, nu maak ik een cake met een hele chique naam. Tijden veranderen, en zo dus ook mijn blog!
Wat heb je nodig?
- 4 eieren (L)
- 225 gr fijne kristalsuiker
- 225 gr zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
- 1 tl bakpoeder
- 225 gr boter (+extra en op kamertemperatuur)
- 3 el aardbeien jam
- 200 gr aardbeien
- 200 gr roomkaas (Philadelphia)
- 150 gr poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 bakvormen van 20 cm in met de extra boter en plaats een geknipte cirkel bakpapier op iedere bodem. Meng nu de boter samen met de suiker tot dat de suiker erin verdwijnt. Voeg 1 voor 1 de eieren toe samen met 1 flinke eetlepel bakmeel. Wanneer alle eieren in het deeg zitten, voeg dan de rest van het bakmeel samen met het bakpoeder toe en mix verder.
Verdeel het cake deeg over de 2 bakvormen (het lijkt weinig maar de cake wordt groter). Zorg dat je het deeg goed uit smeert over de bodem van de vorm. Zet in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten tot mooi bruin. Gebruik eventueel een tandenstoker/satéprikker om te kijken of de cake in het midden gaar is (prik in de cake, schoon eruit is gaar). Laat afkoelen in de vorm op een rooster.
Wanneer de cakes helemaal afgekoeld gaan we stapelen. Werk meteen op de taartvorm die je gaat gebruiken, optillen wordt moeilijk. Eventueel kun je van de cake die je onderop gebruikt de bovenkant recht afsnijden. Smeer over de onderste cake de aardbeienjam uit. Verspreid hierover de in schijfjes gesneden aardbeien (bewaar eventueel voor op de cake een paar aardbeien).
Maak de crème door de roomkaas met de poedersuiker zacht te mixen. Smeer deze crème aan de onderkant (!!) van de bovenste cakelaag. Kantel de bovenste cakelaag op de aardbeien en druk voorzichtig aan. Versier je taart met poedersuiker, eventueel een beetje crème en aardbeien! TADAAAA, het feest kan nu beginnen!
Hmm ziet er echt super uit! 🙂
Dankje!! Smaakte super 😀
Mmmm ziet der echt heerlijk uit meid.
Thanxx 🙂
Mijn moeder favoriete taart uit Engeland, nu met een makkelijk recept! Ga het zeker uitproberen 🙂
Oeeh laat je me weten als je de taart gebakken hebt? Ben benieuwd wat je moeder ervan vindt! Mijn moeder vond hem heeeerlijk!
Oh hij ziet er echt heerlijk uit!
Ga hem ook zeker proberen te maken!
Oeeeh altijd leuk om zoiets te horen! Succes! 😀