Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is……… rode madeleines! Dat madeleines lekker zijn, dat wisten we hier thuis al. Maar dat ze ook zo makkelijk te maken zijn en er dan ook nog is spectaculair uit zien, dat wisten we hier in huize Schuit nog niet. Het enige wat je hier voor echt nodig hebt is de speciale madeleine bakvorm en dan heb je ook binnen no-time deze yummie madeleines op tafel staan!
Wat heb je nodig?
- 60 gram boter (+ extra voor invetten)
- Rode kleurstof
- 5 el suiker
- 50 gram bloem (+extra)
- ½ tl bakpoeder
- Snufje zout
- 2 tl cacaopoeder
- 1 ei (M)
- 2 tl (karne)melk
- Poedersuiker
Bereiding:
Smelt de boter in een kommetje in de magnetron. Voeg hier de rode kleurstof aan toe en roer goed. Zorg dat het een diep rode kleur krijgt, wanneer het te zwak is zie je het straks niet goed in de madeleines. Doe in een kom 30 gram van de bloem, de suiker, bakpoeder, zout en cacaopoeder. Voeg hier de boter en het ei aan toe, roer goed met een lepel. Voeg de rest van de bloem en de melk toe en roer verder. Zet dit mengsel voor minstens 1 uur in de koelkast.
Vet de madeleine bakvorm goed in met boter. Strooi hier een beetje bloem over en klop met de bakvorm om het teveel er af te halen. Verdeel het beslag over de vormpjes voor ongeveer 3/4 (ongeveer 10 kun je er vullen). Zet nu de madeleine vorm met beslag in de koelkast. Zet de oven aan op 180 graden. Wanneer de oven op temperatuur is bak je madeleines in 8 a 10 minuten gaar. Haal ze uit de vorm en strooi er poedersuiker over heen.
Hm, dat ziet er lekker uit. Eentje voor de kerstdagen misschien, samen met een groene smoothie!
Oeeh goed idee om die met kerstmis te maken! Ze zijn in iedergeval ook snel klaar, dus minder kerst stres!!
Leuk idee, rode Madeleines. Ik heb een bakvorm voor Madeleines die nog steeds ongebruikt in mijn kast staat, dus wie weet!
Trouwens, dankjewel voor het bezoek aan mijn blog!
Wat zonde dat die bakvorm nog ongebruikt is, deze madeleines zijn echt binnen no-time klaar. Je zult er geen spijt van hebben. Hihi jij ook bedankt!
Hihi! Dat kun je wel zeggen ja, madeleines kunnen ook gewoon overal bij! Al is het maar bij een lekker kopje thee.