En voor mij is het dan ook eindelijk vakantie! Het heeft lang geduurd, maar dan heb je ook wat. We kunnen lekker buiten in het zonnetje genieten van het warme weer, heerlijk! En dan zijn ook nog is al mijn broers en zussen hier in Duitsland! Wat wil ik nog meer?! Ook hebben we een rede voor een feestje, want mijn zus is geslaagd voor haar studie. Gefeliciteerd zusje :D. Maar ik had dus genoeg redenen om een lekkere taart te maken voor dit weekend. De monchou taart was een heerlijk begin van mijn vakantie!

monchou

Wat heb je nodig?

 • 200 gram bastogne koeken
 • 125 gram boter
 • 1 ½ pakje monchou
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 2 zakjes vanille suiker
 • ¼ liter slagroom
 • 1 zakje klopvast
 • 1 blik kersen vlaaivulling

monchou-1

Bereiding:
Maak de koekjes helemaal kapot, ik deed dit met een fijn maler. Smelt de boter in de magnetron goed, maar zorg dat hij niet te bruin word. Doe deze 2 dingen samen in een springvorm van 24cm en roer ze door elkaar heen. Druk er een bodem van met de bolle kant van een lepel, zorg dat hij redelijk gelijkmatig is. Zet de bodem tenminste 2 uur in de koelkast.

monchou-2

Klop de slagroom half stijf, voeg dan de klopvast toe en sla hem verder stijf. Klop daarna de monchou met de basterdsuiker en vanillesuiker. Het is de bedoeling dat de monchou zacht wordt, dit gaat het beste door de kom in een warmwater bak (gootsteen) te zetten. Zorg dat de suiker goed in de monchou oplost.  Spatel de slagroom door de monchou heen en verdeel het mengsel over de taartbodem.  Zet dit weer in de koelkast tot het goed hard geworden is.

monchou-3

Als het mengsel hard geworden is schep je nog de kersenvulling er overheen en strijk de bovenkant glad. Je kunt hem eventueel nog in de koelkast zitten of hem gelijk op eten. Geniet van deze verfrissende taart!

monchou-4

7 gedachten over “Monchou Taart

 1. Ook deze taart vind ik altijd lekker. Een hele fijne vakantie, geniet er maar lekker van. En zus van jou….Gefeliciteerd!!!!!!! Keigoed gedaan van haar.
  Gr. Marjan.

 2. Dag!

  Een klassieker van jewelste, maar nog altijd vreselijk lekker! En zonder oven toch taart! Dikke punten snijden en schranzen maar!
  Smullen!
  Mooie foto’s overigens, ook bij je andere berichten. Ik heb al drie gebaksvorkjes krom, omdat ik ze tegen het scherm van mijn laptop drukte… Zo levensecht zijn de plaatjes!

  Groet!
  Prakkie kookblog
  http://prakkie.wordpress.com/

  1. Hoi,
   Oh wat een leuke reactie om te lezen! De Monchou taart blijft altijd een klassieker. Ik eet hem zelf dan ook heeeeel erg vaak.
   Ik doe zelf ook erg mijn best op alle foto’s, en zo te horen werkt dat ook! Succes met nieuwe vorkjes kopen!!

   Groetjes
   Noor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *