mtt-6

Jeetje mina! Jullie hebben het vast al deels meegekregen, maar mijn blog heeft een topper gemaakt! Ik heb met NoNo’s Kitchen ineens heel veel meer kijkers binnen gehaald. Het leek wel alsof ik beroemd werd! En dat allemaal met mijn heerlijke Ferrero Rocher taart. Mijn taart heeft namelijk één van de grootste Nederlandse kooksites weten te halen! Zie hier het resultaat: Culy. Ik vond het echt geweldig om te zien hoe mijn aantal viewers drastisch steeg. En wie weet zit er nog wel iets groters in de toekomst met mijn blog op mij te wachten! En wie weet word ik nog wel wereld beroemd!!

mtt-2

Maar oké, goed, ik heb natuurlijk weer iets lekkers gemaakt! Dit weekend gingen we weer eens naar Nederland, om gezellig weer is met de familie samen te zijn. Normaal gesproken zou ik dan een lekkere taart of zoiets maken, maar aangezien mijn broertjes pas ’s avonds kwamen, dacht ik, dan maak ik toch gewoon een toetje! Mijn broer Willem is altijd al gek geweest op mijn Monchou taart. Iedere keer als ik vroeg: “wat zal ik is voor taart maken?” Werd er altijd geroepen: MONCHOU!! Dus ik dacht, ik zal mijn broer is blij maken met een nieuwe variant monchou-taart!

mtt-3

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen

 • 1 doos Bastogne koekjes
 • 375 ml slagroom
 • 500 gram kwark (ik gebruikte vetarme)
 • 4 el suiker
 • Blik kersen vlaaivulling
 • Slagroom bus

mtt-4

Bereiding:
Doe alle Bastogne koekjes, op 3 na, tussen een theedoek. Breek de 3 overige koekjes door de helft voor de decoratie. Sla nu met de bolle kant van een lepel boven op de theedoek, waartussen de koekjes zitten. Het mag helemaal kapot geslagen worden, fijn dus als je je agressie even kwijt wilt… Zorg dat er nog kleine brokjes  heel blijven voor een knapperige bite. Klop vervolgens de slagroom met de suiker goed stijf. Roer hier daarna geleidelijk de kwark doorheen.

mtt-5

Nu kunnen we het toetje in elkaar gaan zetten. Verdeel over de bodem van de glaasjes ongeveer de helft van de kapotte koekjes. Schep hier boven op dan het slagroom mengsel, ook de helft van het mengsel verdelen over de 6 glaasjes. Duw voorzichtig met een lepel de slagroom tegen de zijkanten van het glas. Nu kunnen de kersen erover verdeeld worden. Ook dit mag voorzichtig tegen de zijkanten geduwd worden. Schep dan de rest van het slagroom erbovenop. En als laatste dan de overige kapotte koekjes.  Schud de slagroom bus en maak een mooie toef. Steek in ieder glaasje een half koekje, en het is klaar om opgegeten te worden! En vergeet niet, te genieten van de kleine dingetjes in het leven!

mtt-1

mtt-6

45 gedachten over “Monchou-taart-toetje

 1. Ziet er goed uit! Ik wil het volgende week zaterdag maken. Zou ik dit ‘s middags al kunnen maken? Of is het lekkerder om het vlak voordat we het gaan eten te maken?

  1. Ik denk dat als je het van te voren maakt de bastogne koekjes slap worden. Wat je wel kunt doen is het voorbereiden, door de koekjes al kapot te maken en in de glaasjes te doen, en het witte “monchou” kun je al mengen. Dan hoef je daarna alleen nog maar even te stapelen! Succes ermee 🙂

 2. Was een groot succes!!! Heb het in wijnglazen gedaan. Omdat iedereen vrij vol zat van het eten, heb ik niet al het roommengsel gebruikt. Maar daar hebben we vanavond nog wel plezier van!!

  1. Hihi jaaa dat klopt! Voor mij staat een monchou taart niet alleen bekent om de monchou zelf, maar vooral voor Bastogne koeken, een romige laag en kersenvulling! Aangezien ik het voor een toetje bedoeld had, is monchou zelf een beetje te zwaar, dus werd het gewoon lekker kwark. Maar als jij het wilt kun je er gewoon echte monchou in gebruiken!

 3. Hallo

  Ziet er super lekker uit…alleen kersen vlaai vulling hebben we niet in België denk ik? Kan ik ook zo een pot kersen met sap met maïzena verdikkken en dit gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *