Jeetje mina! Jullie hebben het vast al deels meegekregen, maar mijn blog heeft een topper gemaakt! Ik heb met NoNo’s Kitchen ineens heel veel meer kijkers binnen gehaald. Het leek wel alsof ik beroemd werd! En dat allemaal met mijn heerlijke Ferrero Rocher taart. Mijn taart heeft namelijk één van de grootste Nederlandse kooksites weten te halen! Zie hier het resultaat: Culy. Ik vond het echt geweldig om te zien hoe mijn aantal viewers drastisch steeg. En wie weet zit er nog wel iets groters in de toekomst met mijn blog op mij te wachten! En wie weet word ik nog wel wereld beroemd!!
Maar oké, goed, ik heb natuurlijk weer iets lekkers gemaakt! Dit weekend gingen we weer eens naar Nederland, om gezellig weer is met de familie samen te zijn. Normaal gesproken zou ik dan een lekkere taart of zoiets maken, maar aangezien mijn broertjes pas ’s avonds kwamen, dacht ik, dan maak ik toch gewoon een toetje! Mijn broer Willem is altijd al gek geweest op mijn Monchou taart. Iedere keer als ik vroeg: “wat zal ik is voor taart maken?” Werd er altijd geroepen: MONCHOU!! Dus ik dacht, ik zal mijn broer is blij maken met een nieuwe variant monchou-taart!
Wat heb je nodig?
Voor 6 personen
- 1 doos Bastogne koekjes
- 375 ml slagroom
- 500 gram kwark (ik gebruikte vetarme)
- 4 el suiker
- Blik kersen vlaaivulling
- Slagroom bus
Bereiding:
Doe alle Bastogne koekjes, op 3 na, tussen een theedoek. Breek de 3 overige koekjes door de helft voor de decoratie. Sla nu met de bolle kant van een lepel boven op de theedoek, waartussen de koekjes zitten. Het mag helemaal kapot geslagen worden, fijn dus als je je agressie even kwijt wilt… Zorg dat er nog kleine brokjes heel blijven voor een knapperige bite. Klop vervolgens de slagroom met de suiker goed stijf. Roer hier daarna geleidelijk de kwark doorheen.
Nu kunnen we het toetje in elkaar gaan zetten. Verdeel over de bodem van de glaasjes ongeveer de helft van de kapotte koekjes. Schep hier boven op dan het slagroom mengsel, ook de helft van het mengsel verdelen over de 6 glaasjes. Duw voorzichtig met een lepel de slagroom tegen de zijkanten van het glas. Nu kunnen de kersen erover verdeeld worden. Ook dit mag voorzichtig tegen de zijkanten geduwd worden. Schep dan de rest van het slagroom erbovenop. En als laatste dan de overige kapotte koekjes. Schud de slagroom bus en maak een mooie toef. Steek in ieder glaasje een half koekje, en het is klaar om opgegeten te worden! En vergeet niet, te genieten van de kleine dingetjes in het leven!
it seems to be delicious
it was!!
Hmmm ziet er lekker uit!
Dankjewel!
Mmm lekker, om de koekjes kapot te krijgen kun je ook over je theedoek rollen met een deegroller 😀
liefs
Dat is ook zeker een handige manier! Ga ik de volgende keer proberen, bedankt 🙂
Gebruik ik ook als ik arretjescake maak 😉
Liefs
Ojaa, slim!
Omg you are killing me, dit ziet er TE lekker uit gewoon, goede genade! x
Hahaha! Gewoon een keer uitproberen zou ik zeggen!
Lekker hoor! Dit soort toetjes vind ik geweldig, omdat de smaakcombinatie ook gewoon top is 😉
Deze smaken kunnen inderdaad gewoon niet mis gaan! Erg lekker 🙂
Ziet er lekker uit! Dit ga ik eens proberen!
Zeker doen! Is de moeite waard 🙂
Hey! Ik heb jou genomineerd voor een Liebster Award. Neem zeker een kijkje op http://cookingdomblog.wordpress.com/2014/01/25/liebster-award/
Groetjes Arieta
Oh wat leuk!
Ik heb helaas al een keertje in ontvangst mogen nemen. Maar neemt niet weg dat je me er erg mee verrast! Dankjewel
Vind je recepten altijd erg leuk, dus dacht eigenlijk gelijk aan jou
Dankjewel voor het compliment! Ik voel me vereerd 🙂
Staat vandaag op het menu! Zo aan de slag!
EN?? Hoe vond je hem?? 🙂
Smaakte goed! Had alleen geen vlaaifruit dus wat stukjes banaan en jam gebruikt. Fijn dat het zo’n eenvoudig recept is. Dochter heeft het zelf kunnen maken.
Aaah dat klinkt ook erg goed! Misschien ga ik dat zelf ook maar eens proberen 😉 Hopelijk vond ze het ook leuk om te doen!
Ik ga het proberen mmm!! Lijkt me lekker!! 🙂 🙂
En?? Is het gelukt??
ik ga dit morgen maken voor een nieuwjaarsborrel bij Albert Heijn. ik ben benieuwd hoe ze het gaan vinden.
En? Hoe vonden ze het?? 🙂
Ziet er goed uit! Ik wil het volgende week zaterdag maken. Zou ik dit ‘s middags al kunnen maken? Of is het lekkerder om het vlak voordat we het gaan eten te maken?
Ik denk dat als je het van te voren maakt de bastogne koekjes slap worden. Wat je wel kunt doen is het voorbereiden, door de koekjes al kapot te maken en in de glaasjes te doen, en het witte “monchou” kun je al mengen. Dan hoef je daarna alleen nog maar even te stapelen! Succes ermee 🙂
Dankjewel voor je reactie! Idd fijn om al wat voor te bereiden, dat scheelt ‘s avonds weer werk!
Graag gedaan! Ik ben benieuwd of het gesmaakt heeft, laat je het me weten? Veel plezier met het maken en opeten!!
Kan het ook met milde kwark ?
Was een groot succes!!! Heb het in wijnglazen gedaan. Omdat iedereen vrij vol zat van het eten, heb ik niet al het roommengsel gebruikt. Maar daar hebben we vanavond nog wel plezier van!!
Ooh super!! Dat maakt me echt blij dat het lekker was! Ook een super leuk idee om wijn glazen daarvoor te gebruiken, ziet er vast heel chique uit 🙂
Zag er idd heel leuk uit!
Kwark in een monchoutaart maar geen monchou? Dus gewoon kwarktaart?
Hihi jaaa dat klopt! Voor mij staat een monchou taart niet alleen bekent om de monchou zelf, maar vooral voor Bastogne koeken, een romige laag en kersenvulling! Aangezien ik het voor een toetje bedoeld had, is monchou zelf een beetje te zwaar, dus werd het gewoon lekker kwark. Maar als jij het wilt kun je er gewoon echte monchou in gebruiken!
Heerlijk…
Geniaal ^^
Uuh er zit geen monchou in…
Dat klopt, maar het lijkt wel op een monchou taart!
ziet er echt super gaaf uit!
Dankjewel 😀
Voor herhaling vatbaar. Top reacties gehad
Hallo
Ziet er super lekker uit…alleen kersen vlaai vulling hebben we niet in België denk ik? Kan ik ook zo een pot kersen met sap met maïzena verdikkken en dit gebruiken?
Kan er ook een andere vulling dan kwark in?