Lang, heel lang geleden, toen ik nog geen tig achter mijn leeftijd had, maar nog gewoon een tiener was, had ik deze koekjes met mijn zusje en schoonzusje gemaakt. We hadden een koekjesbakmiddag gehouden! 3 Soorten koekjes stonden op het menu, waaronder ook deze kleurrijke M&M koekjes. Maar ondertussen is er nog zoveel gebeurt in mijn leven waardoor ik geen tijd gehad heb jullie het recept te geven.
Eerst was ik een hele week lang heerlijk in Rome met school. Daarna mijn verjaardagsfeest voorbereid. Het was echt het beste feest ooit geweest in mijn leven! Al mijn klasgenoten waren erbij en zongen mij om 12 uur happy birthday. Toen moest ik helaas nog leren voor mijn Nederlands mondeling examen, maar ik heb het gehaald!! Dus genoeg redenen voor mij om nog een keer lekkere, feestelijke M&M koekjes te bakken!
Wat heb je nodig? (25 stuks)
- 250 gram bloem
- Halve tl bakingsoda
- Snuf zout
- 170 gram boter (op kamertemperatuur!)
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram suiker
- 1 etl vanille-extract
- 1 ei + 1 eidooier
- Maxi zak M&M’s chocolate (440 gr)
Bereiding:
Zet de oven op 170 graden, zodat hij goed voorverwarmt is. In een kom doe je de bloem, bakingsoda en zout. Dit mag even apart gezet worden. Doe nu in een iets grotere kom de boter samen met de suiker(s). Roer dit goed door elkaar heen met een lepel of mixer. Klop dan nu het ei, eidooier en vanille extract er doorheen. Het moet licht van kleur worden. Pak de opzij gezette kom, en roer dit geleidelijk erdoor, met een lepel of je handen. Doe als laatste ongeveer 300 gram M&M’s erbij, roer deze met een lepel door het mengsel.
Schep nou op een bakplaat met bakpapier, kleine hoopjes van het beslag. Dit gaat het beste met 2 lepels. Zorg dat ze op ruime afstand van elkaar liggen, anders “lekken” ze tegen elkaar aan. Prik boven in de hoopjes nog een paar M&M’s zo dat de koekjes er extra kleurrijk uit zien!
Bak ze nu in de oven ongeveer 15/20 minuten lang (dat hangt een beetje af van de grote). Ze moeten een licht bruine kleur krijgen, dus niet te donker. Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze dan op een rooster om helemaal af te koelen. Nu kunnen ze opgegeten worden. En vergeet niet om van iedere dag een feestje te maken!
Wat ziet dat er lekker uit! Ik ga dat zeker eens maken! Xx Anke
Hihi vooral doen!!
Ook lekker met chocodrops en mini marshmellow
Ooeeeh dat geloof ik goed ja! Of met pinda’s lijkt me ook heerlijk! Mocht je het ooit uitprobeert hebben, ik hoor het graag 🙂