Veel gebeurt en veel gedaan in mijn heerlijke vakantie! Het begon met het behalen van de Singelloop! Ik heb de 10 km in maar liefst 1 uur en 5 minuten gerent, goed he. Toen ben ik nog gezellig in Utrecht en Amsterdam geweest. De tweede week waren mijn opa en oma bij ons wat ook nog is heel erg gezellig was!
Het recept dat ik vandaag met jullie ga delen is erg bijzonder voor mij. Onze lieve buurvrouw in Nederland had deze heerlijke madeleines voor ons gebakken toen we twee jaar geleden vertrokken naar Duitsland. Ik deel dit recept voor lekkere Franse cakejes dan ook graag met jullie! Maar je hebt er natuurlijk wel de échte madeleine bakvorm voor nodig…!
Wat heb je nodig? (12 stuks)
- 60 gram amandelpoeder (gemalen amandelschaafsel)
- 70 gram suiker
- Zakje vanillesuiker
- 20 gram bloem
- 2 eiwitten
- Snufje zout
- 50 gram roomboter (gesmolten)+ extra
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de amandelpoeder, 40 gram suiker, vanillesuiker en de bloem in een kom en zet even apart. Zorg dat je een hele schone kom hebt, hier klop je de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg dan de overige 30 gram suiker toe en blijf kloppen tot dat de suikerkristallen verdwenen zijn.
Vervolgens spatel je voorzichtig het amandelmengsel door de eiwitten heen, doe dit niet te snel. Zorg dat de gesmolten roomboter weer een beetje op kamertemperatuur gekomen is en spatel dit er dan ook doorheen.
Spuit het beslag met een spuitzak in de ingevette madeleinevorm of schep het beslag met een lepel in kleine hoopjes. Bak ze 10 minuten lang in de oven tot dat ze mooi goudbruin zijn. Leg ze in een mooi schaaltje en bestrooi de mooie madeleines met een beetje poedersuiker.
Deze cakejes doen me altijd denken aan vakantie in Frankrijk… Ze zien er lekker uit Noor!
Mij stiekem ook wel, hoor Sara! En lekker dat ze dan altijd zijn!!