Kandijkoekjes 7

Terwijl de meeste mensen in Nederland nu Bevrijdingsdag aan het vieren zijn, heb ik vandaag tussen de boeken gezeten en pedagogiek geleerd. Tijdens het leren vandaag kreeg ik een mega energie dip, dus ben ik lekker gaan bakken! En zo vieren wij vanavond Bevrijdingsdag met ouderwets lekkere Kandijkoekjes!

Kandijkoekjes 1

Wat heb je nodig?
• 175 gr zachte boter
• 2 eidooiers
• 125 gr poedersuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 2-3 el water
• 350 gr bloem
• 8 el hagelsuiker

Kandijkoekjes 2

Bereiding:
Snijd de boter in stukjes en klop deze romig samen met 1 eidooier, de poedersuiker, vanillesuiker en 2 eetlepels water (misschien 3). Zeef de bloem eerst in een aparte kom, en giet dit vervolgens bij het mengsel. Kneed het door elkaar met je handen of gebruik een mixer met deeghaken.

Kandijkoekjes 3

Verdeel het deeg in 2 gelijk, grote bollen. Rol van iedere bol een “worst”, met een doorsnede van ongeveer 4/5 cm. Wikkel ze in vershoudfolie (wat een rot spul). En laat ze minimaal 3 uur, of langer, in de koelkast liggen.

kandijkoekjes 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de hagelsuiker op een schaaltje of bord. Bedek twee bakplaten met bakpapier. Kluts nu het 2e eigeel. Bestrijk dit eigeel over de rollen. Dip de deegrollen vervolgens in de hagelsuiker. Snijd van de deegrollen plakjes van ongeveer ½ cm dikte. Leg de plakjes op bakplaten, waarbij je genoeg ruimte tussen de plakjes vrij laat. Zet de bakplaten in de oven en bak in ca. 10 tot 12 minuten tot dat ze ligt gerezen zijn. De koekjes blijven wat lichter van kleur.

Kandijkoekjes 6

Kandijkoekjes 5

7 gedachten over “Kandijkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *