fcb-3

Namens mij aan iedereen ook een gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik hoop dat iedereen een fijne jaarwisseling heeft gehouden, en nog alle vingers aan zijn handen heeft. Voor mij zelf is oud en nieuw altijd een bijzonder moment, om stil te staan bij het afgelopen jaar, en het komende jaar. Dit keer was ik samen met mijn vriendinnen uit Nederland tijdens de jaarwisseling. Eerst hadden we gezellig met zijn allen gegeten. Manon had heerlijke wraps gemaakt, en natuurlijk was het toetje aan mij overgelaten! Daarna hadden we nog gezellig met zijn alle gekletst, en dan was het moment daar dat de champagne open gemaakt kon worden. Snel even kijken naar het vuurwerk op de straten, en dan vertrokken we naar een mega druk feest! Ik was blij toen ik daarna lekker in mijn bedje kon liggen.

fcb-10

In het bijzonder wou ik nog even mijn lieve vriendinnetjes bedanken, omdat ze er altijd voor mij zijn. Ook al sta ik niet meer binnen 5 minuten op de stoep. Jullie blijven bijzonder voor mij πŸ™‚ . Dan nu verder met mijn toetje! Ik zelf vond hem heeel erg lekker, hij was wel machtig nadat we al redelijk wat gegeten hadden. Maar ik vind de frambozen-cheescake-brownie echt voor herhaling vatbaar!

fcb-9

Wat heb je nodig?
Het recept is voor een vierkant bakblik van 30x25x5 ongeveer. Als hij iets kleiner is geeft het niets, dan wordt de taart alleen wat hoger en duurt het bakken langer.

fcb-8

Brownie

 • 200 gram pure chocolade
 • 200 gram boter op kamertemperatuur
 • 250 gram poedersuiker
 • 3 eieren
 • 110 gram bloem

Cheescake

 • 400 gram roomkaas/ mon chou
 • 150 gram poedersuiker
 • Paar druppels vanille extract
 • 2 eieren

Frambozenslagroom

 • 300 ml slagroom
 • 100 gram poedersuiker
 • 150 gram frambozen (kan ook diepvries)
 • + extra frambozen/besjes voor de decoratie

fcb-7

Bereiding:
Allereerst de kleine voorbereidingen zoals de oven voorverwarmen op 170 graden. En het vierkante bakblik bekleden met bakpapier, anders krijg je hem er met moeite uit. Dus dat is heeel belangrijk! Zorg verder ook dat alles al bijna op kamertemperatuur is.

fcb-6

Voor de brownie, de onderste laag, moet je als eerst de chocolade in stukjes breken en deze au bain-marie smelten (warm waterbak). Mix in een andere grote kom de boter en poedersuiker door elkaar. Voeg dan één voor één de eieren toe, en mix het dan even snel door elkaar. In delen de meel toevoegen, waarna je op de hoogste snelheid ongeveer 4 minuten mixt. Voeg langzaam aan de gesmolten chocolade toe terwijl je nog steeds mixt. Als het een egaal goedje geworden is giet je het in het met bakpapier beklede bakblik en strijk je de bovenkant glad.

fcb-4

Nou komt straks over de brownielaag de cheescakelaag. Hiervoor mix je de roomkaas, poedersuiker en vanille op een lage stand door elkaar. Het moet een dikke, gladde massa worden. Voeg de eieren beide toe, en klop het op hoge snelheid goed door elkaar. Let op dat je het niet te lang mixt, anders gaat de roomkaas schiften. Giet dit beslag nu boven op de brownielaag. Strijk ook deze bovenkant glad. Zet het bakblik in de oven en bak hem ongeveer 40 minuten lang. De taart is goed wanneer de cheescakelaag bruine randjes heeft en vast aanvoelt (hij blijft altijd wat mee veren). Β Laat de taart volledig afkoelen, wees niet teleurgesteld als het resultaat niet lijkt op wat je verwacht (had ik ook namelijk!). Zet hem dan nog minstens 2 uur in de koelkast.

fcb-5

Voor de frambozenslagroom boven op, mix je de slagroom, poedersuiker en de frambozen. De frambozen gaan waarschijnlijk vanzelf kapot. De slagroom moet goed vast zijn, maar niet helemaal stijf. Haal dan pas de cheescake-brownie uit het bakblik. Giet hier de frambozen slagroom over, en strijk het uit. Snijd hem in gelijke stukken, en versier ze met de overige frambozen of andere besjes. Klaar om opgegeten te worden! Zorg in ieder geval wel dat je nog grote honger hebt als je eraan begint πŸ˜‰

fcb-1

fcb-2

fcb-3

11 gedachten over “Frambozen-Cheescake-Brownie

  1. Ik ben er hier in Duitsland al zo aangewend dat er gewoon overal lactose vrije roomkaas te koop is.. Misschien komt die over een tijdje ook in Nederland, en dan kan jij ook deze lekkere Frambozen-cheescake-brownie uitproberen!

   Jij ook happy new yearrrr πŸ™‚

  1. haii,

   Oh that is very cool! I didn’t knew there was another blog called Nono’s Kitchen!
   Haha Google is the friend of everybody, but it isn’t Danish, it is Dutch πŸ™‚
   Thanks for your visiting!

   xxx

 1. Hee Noor,
  Vandaag heb ik het geprobeerd eens te maken (ik ben geen toetjes wonder) maar, de brownie en de frambozenslagroom waren perfect gelukt, alleen de cheesecake laag was helemaal ingezakt en een smurrie geworden. Ook de tijd dat ie in de oven zat was volgens mij te kort? toen heb ik hem nog 10 minuten langer gedaan, nog eens 10 minuten en toen dacht ik misschien dat het in de koelkast hard wordt, maar helaas. Heb je nog tips voor mij?
  De rest was wel heeeerlijk!

  1. Hoii,
   Wat leuk dat je het geprobeerd hebt! Vind ik erg leuk om te horen! Wat jammer alleen dat hij niet 100% gelukt is. Ik moet toegeven dat ik hem zelf ook iets langer in de oven had staan, maar ik dacht dat het aan onze oven zou liggen. Ik weet zo niet te zeggen wat het probleem zou kunnen zijn. Ik hoop alleen niet dat deze tegenvaller je laat stoppen met bakken, want wie vaak genoeg oefent kan heerlijke dingen maken!
   Gelukkig was de rest wel lekker πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *