ferrero-1

De fijne feestdagen vol lekker eten zijn helaas weer voorbij. Ik geloof dat bij ons in de familie iedereen wel weer een paar kilootjes is aan gekomen. Maar mijn Kerst was het zeker waard! Van de gezelligheid met mijn familie en vrienden fleur ik altijd helemaal op. Natuurlijk was er ook bij ons thuis heerlijk eten de hele dag door. De kerstkransjes en chocolaatjes kon ik ook dit jaar weer is niet weerstaan. Na mijn verrukkelijke Malteser Taart van vorig jaar, werd het gebak natuurlijk weer overgelaten aan mij! Een zelfde soort variant ook dit jaar weer. Nu alleen geen Maltesers, maar de overal bekende bonbons in het goudkleurig papiertje, de Ferrero Rochers.

ferrero-5

Bij ons thuis is een doosje Ferrero Rocher binnen een dag leeg. En in een speciale variant verwerkt in een taart kon ik ze ook niet weerstaan! Hij zag er ook weer echt uit als een feest taart, precies goed om deze Kerst weer speciaal te maken. En dat is bij mij zeker gelukt!

ferrero-10

Wat heb je nodig?

Deze taart bestaat uit een cake, een crème en het belangrijkste: de decoratie. De cake kun je eventueel al een dag van te voren maken. Gebruik voor de cake een klein bakblik van ongeveer 19 cm.

ferrero-8

Cake

 • 7 eieren
 • 75 gram suiker
 • 200 gram gemalen hazelnoten
 • 36 gram zelfrijzend bakmeel (3 etl)
 • 20 gram cacao (3 etl)
 • Extra bakboter voor insmeren

Crème

 • 250 gram boter op kamertemperatuur
 • 2 flinke etl Nutella
 • 150 gram pure chocola
 • 1 doos Vegter’s rolletjes

Decoratie

 • 8  Ferrero Rocher
 • Zakje decoratie hazelnoten (in stukjes)
 • 1 vegter’s rolletje

ferrero-7

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Beboter het bakblik goed in.  Roer in een aparte kom de hazelnoten, zelfrijzend bakmeel en cacao door elkaar. Klop daarna de eieren op hoge snelheid door elkaar. Voeg langzaam, aan de eieren, de suiker toe. Klop het beslag in totaal 5 minuten. Sla er voorzichtig met een spatel, in delen, de andere ingrediënten erdoorheen. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Schep het over in het bakblik en bak het in ongeveer 50 minuten gaar. Als je er een saté prikker in prikt, moet hij er schoon uit komen, dan is hij gaar.

ferrero-6

Laat de cake 5 minuutjes in de vorm zitten. Haal daarna de buiten ring er vanaf en laat verder afkoelen op een rooster. Als hij afgekoeld is, snijd hem dan 2 keer door midden zodat er 3 gelijke plakken ontstaan. Verkruimel de Vegter’s rolletjes op eentje na. Dit kun je doen door de rolletjes in een afsluitbaar zakje te doen en deze met een deegroller te bemalen. Het moet geen poeder worden, maar kleinere stukjes. Smelt dan de chocolade repen au bain-marie (een grote pan met heet water, waar je een kleinere pan in zet met de chocolade, zodat het smelt). Laat het geleidelijk een beetje afkoelen. Roer er dan de boter op kamertemperatuur en de Nutella door. De crème is nu klaar om te gebruiken.

ferrero-4

Leg de onderste cakelaag op een bord/schaal. Giet hier een beetje van de crème op de bovenkant. Strooi er dan een grote hand met gebroken wafeltjes over heen, zodat alles bedekt is. Leg de 2e cakelaag er op en doe precies het zelfde. Dan de 3e cakelaag er als laatst boven op. Giet de rest van de crème over de taart. Smeer het goed uit over de zijkanten zodat heel de taart helemaal bedekt is. Leg boven op in een cirkeltje de 8 (uitgepakte) Ferrero Rocher balletjes. En in het midden het overgebleven rolletje, eventueel door tweeën gebroken. Bestrijk de zijkanten van de taart met de hazelnoten. Mijn broer had een goeie manier gevonden om dit te doen; gewoon er tegen aan gooien! Laat de crème uitharden in de koelkast.

ferrero-3

Nou is de taart klaar om lekker opgegeten te worden. Ik geloof dat je elk feest met deze taart perfect kan maken! Om toch de kerstgedachten er nog even bij te halen; share the happiness!

ferrero-2
ferrero-1

32 gedachten over “Ferrero Rocher Taart

 1. Ik wil deze heerlijk uitziende taart morgen gaan maken, maat heb een vraagje. Maal je de hazelnoten zo fijn dat het een soort hazelnoten meel wordt? Want met 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel wordt het niet veel taart denk ik… En wat voor maat bakblik heb je gebruikt?

  1. De hazelnoten moeten inderdaad lijken op meel. Hier in Duitsland kon ik het al kant en klaar kopen. Maar ik denk dat je het met een keukenmachine goed fijn kan malen 🙂 Ik had zelf een heel klein vormpje gebruikt, als ik het goed heb was hij 16-18 cm…? Veel bakplezier! Ik hoop dat ik niet te laat ben met mijn reactie..

  1. Ik gebruik een brood zaag, en doe het echt puur op gevoel! Echt gelijk zijn ze nooit. Verder duw ik een beetje met mijn linker hand op de cake als ik zaag.
   Ik weet dat er in de winkels wel vormen zijn, waarmee je ze precies gelijk kan zagen. Misschien moet ik die ook maar is aanschaffen!!

 2. Ik had genoeg voor een vorm van 24 cm, mooie dikke bischuit, vond er wel weinig suiker en bloem in gaan en veel eieren. Qua smaak ook niet echt zoet. De creme had ik met melkchocolade gedaan, maar die mocht wel wat sterker van smaak, dus volgende keer toch maar puur pakken.

  1. Wat leuk dat je hem geprobeerd hebt! Er zit inderdaad niet veel suiker en bloem in het deeg, zelf vind ik dat wel fijn. En die niet te zoete smaak ervan wordt wel gecompenseerd met de crème die eroverheen zit. Ik hoop dat de taart al met al toch wel lekker was? 🙂

 3. Hoi! Kan niet wachten om hem te proberen! A.s. vrijdag is mijn laatste stagedag en ik had belooft aan mijn begeleider dat ik deze taart voor haar zou bakken als afscheid. Wel had ik nog een vraag over het opkloppen van de eieren: moeten deze worden gescheiden of klop je eiwit en eigeel in één op? Alvast bedankt!

  1. Hee! Sorry voor de late reactie, had het erg druk met mijn verjaardag hihi. Ik hoop dat het toch wel gelukt is met de taart?? En dat ze hem erg lekker vonden op je stage? Liefs Noor

 4. Ik probeerde hem maar helaas mislukte hij. Volgde het recept volledig maar mijn beslag van eieren en suiker was precies te hard opgeklopt (had genoeg beslag om twee bakvormen te vullen) en ik kreeg het bloemmengsel er niet goed onder gespateld.

  Nu moet ik wel zeggen dat ik een kenwood gebruik voor mijn taarten en cakes en vermoed dat jij een gewone handmixer gebruikt?

  1. Oh wat jammer om te horen! Dat van die handmixer klopt inderdaad. Ik hoop dat je er toch nog iets lekkers van hebt weten te kunnen maken. En anders had je in iedergeval nog lekkere ferrero rochers over om te snoepen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *