Jaaa jullie kennen ze wel, die koekjes met een toef schuim en chocolade erover, choco zoenen! Nu ze de originele naam veranderd hebben, is het vaak even nadenken over wat het nu is, maar daar worden ze niet minder lekker op! Ik heb in deze tijd van het jaar altijd erg veel verjaardagen en feestjes, daarbij hoor taart! Bij het bakken van deze taart heb ik wel een brandwond opgelopen door die vervelende oven, maar de Choco Zoenen Taart was het meer dan zeker waard!
Wat heb je nodig? Voor de korst (springvorm 26 cm)
- 50 gr pure chocolade
- 125 gr boter (op kamertemperatuur)
- 125 gr donker bruine basterdsuiker
- Zout
- 2 el cacao
- 200 gr bloem
- ½ tl bakpoeder
Voor de vulling
- 180 gr pure chocolade
- 200 gr boter
- 4 eieren
- 100 gr suiker
- Zout
- 50 gr bloem
- 30 mini choco zoenen
- Poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm van 26 cm in en leg een geknipt bakpapiertje op de bodem. Voor de koekbodem 50 gr pure chocolade grof raspen. Daarbij boter, suiker en snuf zout met de deeghaken mixen tot romig. De cacao, bloem en bakpoeder hierbij toevoegen. Vorm een bal van het geheel en druk deze plat in de vorm. Zorg dat je het deeg verdeeld tot ongeveer een 2,5 cm hoge rand. Bak 15 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.
Voor de vulling 180 gr pure chocolade in stukjes samen met de boter in een pannetje op laag vuur laten smelten, daarna het vuur uitzetten. De eieren, suiker en snuf zout schuimig kloppen met de mixer. Roer hier de chocolade en bloem doorheen.
Haal van de choco zoenen de wafels af en zet deze met de schuimkant naar beneden in cirkels in de afgekoelde koekbodem. Giet de chocolade vulling over de choco zoenen, zorg dat het eerlijk verdeeld is. Bak nu 25 tot 30 minuten in de oven op 180 graden, eventueel na een paar minuten afdekken met aluminiumfolie om verbranden tegen te gaan. Laat daarna volledig afkoelen in de koelkast. Bestrooi met poedersuiker en klaar is je geweldige taart!
Danku 😀
Dat klinkt heerlijk! <3
De Smaak is ook super verrassend!
Wat een heerlijke taart is het weer meid.
Aah lief! Dankjewel!!
Dit is helemaal niet goed voor iemand die wil afvallen, maar het ziet er zo lekker uit!!
Ik weet er aaaaalles van! Hahah kleine stukjes mogen altijd!
ik had de bodem zeker blind moeten bakken, want mijn opstaande rand is helemaal verdwenen
Ha Noor,
ik heb al gezien wat ik verkeerd heb gedaan, ik had te weinig bloem gebruikt voor de bodem. Heb de bodem opnieuw gemaakt en hopelijk lukt het nu wel.
Ben heel benieuwd hoe de taart straks smaakt, spannend!
Hee, sorry voor de late reactie, maar wat leuk dat je deze taart hebt geprobeerd te maken!! Ik hoop dat het alsnog gelukt is, en hij heerlijk was…
Ha Noor, de taart was heerlijk. Nu al de favoriet van de kids. Ze gaan hem zelf bakken in kookatelier op school en op de BSO. Dat zegt genoeg, toch ….