Toen ik in de bibliotheek zat en mijn laatste stukje carrot cake aan het eten was, bedacht ik me ineens dat ik nog een recept met jullie moest delen! Het recept wat mij door deze week vol met boeken, samenvattingen en websites geholpen heeft. Over een paar dagen is namelijk mijn eerste tentamen, spannend! Tussen al het leren door, had ik onwijs zin om iets te bakken, vandaar deze carrot cake!
Wat heb je nodig?
• 4 eieren (kamertemperatuur)
• 125 gram lichtbruine basterdsuiker
• 2 el honing
• 300 ml zonnebloemolie
• 500 gram geraspte wortels
• 300 gram zelfrijzend bakmeel
• 1 el kaneel
• 1 el bakpoeder
• ½ tl zout
• 5 dadels (in stukjes gesneden)
• 100 gram walnoten (grof gehakt)
• Citroen rasp (halve citroen)
• 3 el sesamzaad
• 3 el gemalen lijnzaad
Frosting
• 125 gram boter (kamertemperatuur)
• 200 gram roomkaas
• Citroensap (beetje)
• 80 gram poedersuiker
• 1 el pompoenpitten
Bereiding:
Wanneer je geen kant en klaar geraspte wortels gebruikt, rasp dan eerst de wortels, dit vergt wat tijd en kracht. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een ruime kom de eieren met de suiker en honing luchtig. Schenk langzaam de olie erbij terwijl je op de laagste snelheid klopt. Spatel de wortelen en vervolgens het bakmeel er voorzichtig door. Daarna de kaneel, bakpoeder, zout, dadels, walnoten, citroenrasp en zaden.
Vet een bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier, zodat je hem makkelijker uit de vorm krijgt. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak in de oven (180 graden) in ongeveer 50 minuten gaar. De cake mag nu uit de oven en moet volledig afkoelen.
Klop met een mixer in een kom de boter samen met de roomkaas goed door elkaar. Voeg de poedersuiker in delen toe, mix hierbij langzaam om een kliederboel te voorkomen. Voeg naar smaak citroensap toe, zorg dat de crème niet te dun wordt. Smeer de frosting uit over de taart en bestrooi met pompoenpitten. De cake is nu klaar voor gebruik!
Hoi, ziet er lekker uit. Ga ik ook een keer proberen.
Succes met je 1ste tentamen!
Groetjes.
Smaak was super! Dankjewel, hoop dat het lukt!
Wat ziet die taart er lekker uit, ik ga hem zeker een keer maken!
Wat leuk! Laat je me dan weten hoe die smaakte??
Ja, ga ik doen!!!
Ziet er lekker uit.
Bedanktttt!!
Heerlijk worteltjestaart! Vooral de reactie’s van mensen erop die eerst zoiets hebben van mwah en uiteindelijk het gigantisch lekker vinden. Succes met je tentamen 🙂
JAAA dat had ik precies zo! Een huis genoot die bijna nooit groente eet had eerst ook zoiets van: hmmmm lijkt me echt vies. Maar ik heb hem over weten te halen!!! En zelfs hij vond het een goed stukje cake!
Geweldig om te lezen! Volgende week word ik 21, dus dan ga ik hoe dan ook een worteltjestaart serveren 🙂
Oeeh wat leuk! Alvast gefeliciteerd dan maar, en geniet van dat moment 🙂
Hey Noor, ziet er lekker uit! Toevallig staat de carrot cake al een tijdje op mijn wishlist om te bakken en nu heb ik echt geen excuus meer om ermee te wachten 😉
Succes met je tentamen!
Hoii!! haha vooral bakken dan zou ik zeggen! Deze carrot cake is zeker de moeite waard, je zal er geen spijt van krijgen. Ben benieuwd wat je er van vond. Bedankt!!
Heerlijk, zo’n worteltjestaart. Gisteren heb ik er ook eentje gemaakt, vanuit een Engelstalig recept. Grotendeels komt het overeen. Over de frosting heen heb ik streepjes van gesmolten marshmallows gemaakt, geeft een heel mooi effect. Hoop dat je je tentamen hebt gehaald!
Dit was echt een super lekker recept! goed idee van die gesmolten marshmallows, zie je vaker tegenwoordig! Tentamen gehaald met een 8!!! Dus helemaal blij!