Na een ongeplande lange vakantie, met veel inspiratie van de Franse bakkunsten, ben ik weer thuis. Nou kan ik dus weer heerlijk gaan bakken in ons eigen keukentje. Eerst was ik heel sportief met mijn broer vanuit Duitsland met de tandem naar Nederland gefietst. Die verloren calorietjes heb ik er daarna in Albufeira bij gefeest. Vervolgens mocht ik nog lekker 3 weken met me ouders mee naar Frankrijk. Hier heb ik zoveel inspiratie op gedaan voor mijn blog. Ik heb voor thuis een macaronpakket gekocht, lange vingers voor in een charlotte en een home bake scone mix. Dit laatste heb ik gekocht in een heel schattig thee huisje waar ze super heerlijke gebakjes hadden, het was zo knus! Dus ik zal binnenkort weer vol op aan het bakken zijn!
Maar nu allereerst is het recept voor de bramen muffins. Gister zagen we onverwachts bramen hangen in de tuin. En ik ben dan zo iemand die er meer uit wil halen dan alleen een bakje yoghurt met bramen. Dus ging ik opzoek op internet, en vond ik dit recept op aandecokemetroland.blogspot.de. En precies zo als hij zegt; simpel, maar heerlijk! Om het nog gezelliger te maken heb ik ze gebakken in bakpapier in plaats van de gewone vorm. Dit recept ga ik zeker nooit vergeten. En volgend jaar, als er weer nieuwe bramen hangen, ga ik misschien nog wel een paar keer bramen muffins bakken!
Wat heb je nodig?
- 350 gram bloem
- Zakje bakpoeder
- 150 gram rietsuiker
- 1 eetlepel kaneel
- 125 gram boter
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 200 gram bramen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de bloem, bakpoeder, suiker en kaneel in een grote kom. Roer deze even door elkaar. Voeg dan de melk en eieren toe en klop het even snel door elkaar. Smelt de boter in de magnetron, en voeg deze bij het mengsel. Klop het beslag nu lekker luchtig. Schep vervolgens de bramen voorzichtig door het beslag heen met een spatel. Beboter het muffinblik, of leg er net als ik bakpapieren vierkantjes in en druk deze dan in. Schep het beslag gelijkmatig in de vormen. Bak ze in de oven ongeveer 20 tot 25 minuten. Net warm uit de oven zijn ze het heerlijkst. Ik kan niet wachten op de volgende lading met bramen, en vakantie!
Dit soort foto’s krijg je trouwens als je zusje voor het beeld springt! Wat is het toch een rijke stinkerd!
Hee ik heb je gevonden door Edufax, vind het echt een leuke blog! 🙂 Success met je laaste jaar!
Hoi,
Leuk dat je er even op keek! Dankjewel!
Jij ook veel succes ermee 🙂
Hoi Noor! Ziet er goed uit in bakpapier!! Ik zal een link naar jouw blog op mijn blog zetten, want het ziet er allemaal goed uit!
Groeten, Roland
Hee! Dankjewel!! Ik vind jou blog ook super!