bbck 8

Eindelijk! Het is weer mooi weer! En gelukkig is het net mooi weer wanneer ik bij mijn ouders in Duitsland ben. Kortom: rust, zon en taart! En daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Aangezien ik dit keer iedereen wou blij maken met een taart werd het een combi van “geen banaan”, kwark en besjes. Een blauwe bessen cheesecake was dus ideaal! En Nog lekker zomers ook!bbck 2

Wat heb je nodig? (springvorm 24 cm)

  • 250 g volkoren koekjes
  • 140 g boter
  • 700 g Philadelphia
  • 125 g kwark
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren (L)
  • 150 g zure room
  • 170 g blauwe bessen
  • Rasp van 1 limoen

bbck 3

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een bakvorm licht in met boter en beplak vervolgens met bakpapier, voor de bodem een rondje en voor de zijkant lange, brede repen. Maal de koekjes in een keukenmachine fijn. Smelt de boter en voeg deze toe aan de kruimels. Mix verder. Schep het koekjesdeeg over en duw met de bolle kant van een lepel het deeg plat op de bodem.
bbck 6

Mix de Philadelphia en kwark met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg een voor een de eieren toe terwijl je door blijft mixen. Vervolgens kort de zure room erbij mixen. Spatel de blauwe bessen en de rasp van een limoen gelijkmatig door de cheese. Giet over in de vorm.

bbck 7

Bak de taart in het midden van de oven 40 minuten. Vervolgens verlaag je de temperatuur naar 100 graden en bak je hem nog 30 minuten. Belangrijk is dat je de oven tussendoor niet opent, anders gaat hij scheuren. De taart is klaar wanneer hij stevig aanvoelt. Zet de cheesecake daarna nog minstens 2 uur in de koelkast. Snijd stukjes met een warm nat mes, het lekkerst met verse bosbessen!

bbck 5

bbck 9

 

6 gedachten over “Blueberry cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *