Eindelijk heb ik weer tijd! Tijd, om lekkere dingen te gaan bakken! Door mijn “Facharbeit”, te vergelijken met een profielwerkstuk, moest ik al mijn vrijetijd opgeven voor school. Maar ik heb het overleefd, gelukkig! Ook ben ik afgelopen weekend naar de Universiteit in Maastricht geweest met mijn vader. De tijd zit er aan te komen dat ik toch echt een studie moet gaan uitzoeken. Dus daar bezocht ik de opleiding Biomedische Wetenschappen. Toen we binnenkwamen daar, stond er een tafel vol met Limburgse vlaaien. Ze waren echt te lekker. En toen ik dacht: “Zoiets moet ik binnenkort ook is uitproberen”. Dus zie hier!! Heeeerlijke aardbeien taart met slagroom!
Wat heb je nodig?
- 100 gram koude boter (+extra)
- 150 gram bloem
- 100 gram gemalen amandelen
- 50 gram + 2 eetlepels suiker
- 1 ei
- 2 grote eetlepels amandelen
- 35 gram maïzena
- 300 ml kersen nectar/sap
- 750 gram aardbeien
- 50 gram pure chocolade
- 250 ml slagroom
- 200 gram room kaas
- 2 pakjes vanillesuiker
Bereiding:
Vet een taart vorm voor vlaai of quiche in met bakboter. Knip een rondje uit bakpapier ter grootte van de vorm en leg deze op de bodem. Mix met deeghaken de bloem, gemalen amandelen, boter (in stukjes gesneden), 50 gram suiker en het ei. Mix het snel door elkaar zodat een soort koekjes deeg ontstaat.
Druk dit deeg met je handen in de vorm, zorg ervoor dat het overal even dik is, en de randjes overal even hoog komen. Druk meerdere keren met een vork in de bodem. Laat hem ongeveer 30 minuten in de koelkast koud worden.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de amandelen door midden met een mes. Strooi deze gelijkmatig over de bodem heen, en bak dit zo voor ongeveer 20 minuten onder in de oven. Uit de oven halen. Laat hem afkoelen op een rooster en haal hem voorzichtig uit de vorm (eventueel met een bord boven op de vorm omdraaien).
Roer de maïzena met 6 eetlepels van de kersensap goed door. De rest van het kersensap met 2 eetlepels suiker verwarmen. Als het begint te koken het maïzena goedje erbij doen. Blijf goed roeren ongeveer 1 minuut lang. Giet het over in een kopje en laat het daarin afkoelen. Wees niet bang als het op pudding begint te lijken, dat hoort. Snij de aardbeien, op 1 na, in kleine stukjes. Roer hier vervolgens het puddinkje doorheen. Giet het over de taart bodem en laat hem voor ongeveer 3 uur in de koelkast staan.
Klop de roomkaas samen met de vanillesuiker met een garde glad. Sla de 250 gram slagroom stijf. Roer dit bij elkaar. En schep dit dan boven op de aardbeien als grote toef.
Leg de achtergehouden aardbei boven op de toef. Smelt de 50 gram chocolade, au bain-marie (boven een bak kokend water). Giet de chocolade met een lepeltje over de slagroom heen. En de taart is nu klaar om op te eten!
hongerrrr ♥ ik wil die taart!!!
Hahah! Helaas al op, anders kon je een stukje komen halen!
Mmmmmmmjammie dit klinkt ontzettend lekker en professioneel Mijn man is dit weekend jarig dus ik ga hem proberen
Wat ontzettend leuk dat je hem uit gaat proberen! Hij zal zeker in de smaak vallen bij de gasten! En, alvast gefeliciteerd met je man!!